Nederlandse stemmencast Pixars Brave bekend

Met o.a. Caro Lenssen, Renee Soutendijk en Nasrdin Dchar.

The Walt Disney Company Nederland heeft bekend gemaakt wie de stemmen inspreken voor de Nederlandstalige versie van Brave, de nieuwe animatiefilm uit de stal van Pixar Animation. De film ging enige weken geleden al in de States in première en heeft sinds de release al $211 miljoen opgehaald aan de wereldwijde box office. Vanaf 18 juli draait Brave ook in de Nederlandse bioscoop.

Voor de stem van het hoofdpersonage Merida heeft Disney Caro Lenssen (Sint, 2010). Merida is een koppige tiener vol passie en strijdlust. Als prinses worstelt ze met haar koninklijke opvoeding, omdat ze haar eigen lot wil bepalen. Ze voelt zich het meeste thuis in de buitenlucht, in het bos waar ze haar unieke talent voor boogschieten kan beoefenen en geniet ze van de mooie natuur van de Schotse hooglanden.

De moeder van Merida, koningin Elinor, wordt ingesproken door Renee Soutendijk (Eve of Destruction, 1991), in het echt de moeder van Lenssen. Koning Fergus krijgt de stem van Peter Tuinman (De Goede Dood, 2012) en de heks moet het doen met Jenny Arean. De stemmen van de drie Lords komen van Ernst Daniël Smid (Lord MacGuffin), Marco Bakker (Lord Macintosh), Henk Poort (Lord Dingwall). De kraai krijgt de stem van Nasrdin Dchar (Rabat, 2011).

Hieronder de Nederlandstalige trailer:



NieuwsFilm

meest populair