Opnames Het Bombardement zitten erop

En een nieuwe blik op hoofdrolspelers Jan Smit en Roos van Erkel.

"That's a wrap!" Gisteren zijn de opnames afgerond voor de film Het Bombardement van regisseur Ate de Jong. Voor de opnames zijn er in totaal 36 draaidagen geweest in de Nederlandse steden Rotterdam, Dordrecht en Utrecht en in België en Boedapest. Hoofdrollen in het romantische oorlogsdrama, dat zich afspeelt in de dagen rondom het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940, worden gespeeld door Jan Smit, Roos van Erkel, Pieter van der Sman, Mike Weerts en Monic Hendrickx.

Regisseur De Jong over de opnames: "In Amerika heb ik prachtige films mogen regisseren met geweldige special effects. Toch is Het Bombardement veel indrukwekkender geworden dan mijn Hollywoodfilms. De special effects in Het Bombardement zien er fantastisch uit, maar vooral hoofdrolspelers Jan Smit en Roos van Erkel spatten van het doek. Als je aan een film begint moet je altijd afwachten of die speciale chemie tussen je romantische paar gaat werken. Nu de opnames afgelopen zijn ben ik een dolgelukkige regisseur, want het is allemaal uitzonderlijk goed gelukt."

Het Bombardement wordt op 20 december in de bioscoop verwacht. Hieronder een setfoto van Smit en Van Erkel, die de rollen spelen van bakkersknecht en bokser Vincent en architectuurstudente Eva.

Muisklik voor een vergroting



Het Bombardement gaat over de jonge bokser Vincent en de verloofde Eva. Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.



NieuwsFilm

meest populair