Sam Raimi niet langer verbonden aan World of Warcraft

De regisseur blijkt zelfs anderhalf jaar geleden al uit het project gestapt te zijn.

Er wordt al sinds 2007 aan de World of Warcraft-film gewerkt en al enige tijd is Sam Raimi aan het project verbonden als regisseur. In 2010 werd er een nieuwe schrijver aangetrokken voor het project en vertelde Raimi ons hoeveel zin hij wel niet had in het project, en dat hij het geweldig vond. Maar, toen volgde stilte.

En na die stilte volgde Oz: The Great and Powerful. Fans van het videospel hoopten nog dat Raimi vervolgens aan de World of Warcraft-film zou werken, maar nu blijkt dat de regisseur al enige tijd niet meer aan het project verbonden is. Blizzard kon niet meer op hem wachten en heeft dus besloten een andere regisseur te zoeken.

Dit vertelde Raimi tijdens een interview dat hij op de Comic-Con gaf. “Actually, they don’t have me directing World of Warcraft anymore because when I took the Oz job, they had to move on to another director. They had to start making it.”

Wat blijkt is dus dat Raimi al langere tijd niet meer verbonden is aan het project. Hij verbond zich ongeveer anderhalf jaar geleden officieel aan Oz, dus dit is al langere tijd ‘bekend’. Dat het nieuws nooit naar buiten gebracht is, is slecht nieuws voor het project. Het is verder ook zaak voor Blizzard om het project te laten maken: het spel wordt met de maand minder populair, blijkt uit cijfers.

Nu Raimi anderhalf jaar na dato bekend heeft gemaakt dat hij uit het project is gestapt, is het natuurlijk tijd voor speculatie over een opvolger. Eind 2010 kregen we nog te horen dat Duncan Jones stikjaloers op Raimi is, dus nu is het wellicht zijn moment om in te stappen. Als het project er natuurlijk nog komt.



NieuwsFilm

meest populair