Charles Leavitt herschrijft World of Warcraft

Er wordt vaart gemaakt met de film.

Legendary Pictures werkt hard aan haar World of Warcraft feature film. Scenarist Charles Leavitt is aan het werk gezet om het scenario van de film te herschrijven. Daarnaast zal de studio binnenkort beginnen met de zoektocht naar een nieuwe regisseur. Eerder was Sam Raimi aan het project verbonden als regisseur, maar hij werd er door spellenmaker Blizzard uitgezet omdat ze vonden dat het allemaal te lang duurde.

Het universum van Warcraft is vrij groot en uitgebreid, en bestaat ondertussen uit een aantal computerspellen (en uitbreidingen). De bekendste daarvan is natuurlijk World of Warcraft, de grote Massively Multiplayer Online Game. Lange tijd was dat spel de grootste, maar al enige tijd kampt Blizzard met teruglopende spelersaantallen.

Vandaag schreef de Volkskrant zelfs nog dat er de afgelopen drie maanden maar liefst drie miljoen spelers zijn vertrokken. Daarmee zijn er nog maar negen miljoen over in de fictieve planeet Azeroth, waar het spel zich afspeelt.

Screenwriter Leavitt is het bekendste voor films als K-Pax, Blood Diamond en het aankomende The Seventh Son. Wanneer de film uit moet komen is niet bekend, maar als er vaart wordt gemaakt kan dat ergens in 2014 al het geval zijn.



NieuwsFilm

meest populair