Blu-Ray Review: Wrath of the Titans (3D)

De tweede Clash of the Titans die wederom alleen wist te overtuigen op visueel gebied.


Regie: Jonathan Liebesman | Cast: Sam Worthingon (Perseus), Liam Neeson (Zeus), Rosamund Pike (Andromeda), Ralph Fiennes (Hades), Édgar Ramírez (Ares), Toby Kebbell (Agenor), John Bell (Helios), Bill Nighy (Hephaistos) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 29 maart 2012 | Retail release: 8 augustus 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | Uitgever: Warner Home Video | EAN: 5051888091678 | FilmTotaal Recensie

Twee jaar terug keken veel filmliefhebbers met enthousiasme uit naar Clash of the Titans, de remake van gelijknamige avonturen-/fantasyfilm uit 1981. Ondanks dat het bijna een half miljard in dollars opbracht aan de wereldwijde bioscoopkassa was er veel commentaar. Dit richtte zich met name op de 3D conversie en de matige uitwerking. Regisseur Louis Leterrier werd aan de kant gezet en Jonathan Liebesman, de regisseur van het eveneens flink bekritiseerde Battle: Los Angeles (2011), mocht aan de slag met de sequel, die uiteindelijk de titel Wrath of the Titans kreeg. Wederom noteerde het een redelijke box office score en waren de critci teleurgesteld in de inspiratieloze uitwerking. De grootste pluspunten aan Clash en Wrath zijn dat de vaart er flink inzit en dat de VFX van een indrukwekkend niveau zijn. Hiermee zijn het overduidelijk titels die het vooral goed doen als de verwachtingen uiterst laag zijn en er een flinke bak popcorn onder je snuffert staat. Begin deze maand verscheen Wrath of the Titans op (3D) Blu-Ray.

SYNOPSIS
In Wrath of the Titans probeert Perseus, halfgodzoon van Zeus, een rustiger leven te leiden als visser en alleenstaande vader van zijn tienjarige zoontje Helius. Ondertussen vindt er een machtsstrijd plaats tussen de goden en de Titanen. Perseus kan zijn roeping niet negeren als Hades een deal sluit met Kronos om Zeus gevangen te nemen. Samen met koningin Andromeda, Poseidons halfgodzoon Argenor en de gevallen god Hephaestus , gaat Perseus op reis naar de onderwereld in een poging Zeus te bevrijden, de Titanen te verslaan en de mensheid te redden.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Wrath of the Titans of bekijk de trailer in de HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Wrath of the Titans een bedenkelijke 26%. De IMDb noteert een hogere, maar nog steeds er lage 5,9 bij ruim 53 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de avonturen-/fantasyfilm met een 5,8. FT recensent Bart Snoek gaf naar aanleiding van zijn recensie twee sterren.
Een reactie van FT bezoeker Archangel: ...De Titanen zien er wel geweldig uit met o.a. Chimera, cyclopen, Makhai en Kronos. De Tatarus gevangenis zag er ook indrukwekkend uit... ...Ondanks alles vond ik het wel redelijk. Als je net als ik van de Griekse mythologie houdt en wat mooie beelden, dan is het wel aanrader...
Het productiebudget van Wrath of the Titans bedroeg circa $150 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Jonathan Liebesmans vijfde speelfilm circa $33,5 miljoen. Het eindigde na 91 dagen op een uiterst magere $83,7 miljoen. Wereldwijd kwam de teller alsnog uit op een prima $302,0 miljoen. In Nederland kwam het tot $1,4 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de twee disc 3D Blu-Ray uitgave van Wrath of the Titans. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een Blu-Ray keepkase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De vormgeving is een uitsnede van een van de vele filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: Maximum Movie Mode | Focus Points | Deleted Scenes
Disc 2: 3D Blu-Ray
De Blu-Ray uitgave van Wrath of the Titans bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van ongeveer drie kwartier, exclusief de twee Maximum Movie Mode's (MMM) "Path of the Gods" en "Path of Men". De eerste MMM geeft achtergrondinfo over de Goden en Titanen. De tweede geeft meer beelden van achter de schermen en interviews. De extra's uit de twee MMM's zijn los te zien bij de "Focus Points". De drie deleted scenes zijn overbodig, aangezien het slechts verlengde scenes zijn die je makkelijk kunt missen.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Beeld en geluid doen het voortreffelijk bij deze beeldvullende uitgave. De scherpte is uitstekend en de kleuren zien er vaal/zanderig uit wat de tijdsgeest prima weergeeft. De 3D uitgave kan ermee door. Wederom koos Warner voor een 3D conversie en dat is een groot aantal shots te merken. Toch pakken de actiescenes met de titans redelijk uit. Dit komt uiteraard door de toevoeging van de vele CGI. Een 3D Blu-Ray kan beter, maar in dit geval is het redelijk te kijken.

CONCLUSIE
Het lijkt erop dat Wrath of the Titans een punt zegt achter de reeks. De box office score van het tweede deel daalde flink ten opzichte van Clash of the Titans (2010) en wederom was het ontvangst uiterst mager. Op vele punten is het kritiek geheel terecht, maar het kan niet onder stoelen of banken gestoken worden dat het er visueel erg knap uitziet en dat er zelden zo'n verzameling aan uiteenlopende filmmonsters in een film te zien waren.
De 3D Blu-Ray van Wrath of the Titans is qua (2D+3D) beeld en geluid prima. De extra's zijn echter beperkt, al is het aardig dat er twee Maximum Movie Mode's zijn toegevoegd. Een leuke schijf om erbij te hebben, zeker als je dol ben op film die vol zitten met VFX.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc 3D Blu-Ray uitgave van Wrath of the Titans zijn er een 1 disc Blu-Ray en een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Warner Home Video voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair