Blu-ray

Blu-Ray Review: Wrath of the Titans (3D)

De tweede Clash of the Titans die wederom alleen wist te overtuigen op visueel gebied.

door Bram de Groot op 15.08.2012 om 15:42 in Blu-ray


Regie: Jonathan Liebesman | Cast: Sam Worthingon (Perseus), Liam Neeson (Zeus), Rosamund Pike (Andromeda), Ralph Fiennes (Hades), Édgar Ramírez (Ares), Toby Kebbell (Agenor), John Bell (Helios), Bill Nighy (Hephaistos) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 29 maart 2012 | Retail release: 8 augustus 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | Uitgever: Warner Home Video | EAN: 5051888091678 | FilmTotaal Recensie

Twee jaar terug keken veel filmliefhebbers met enthousiasme uit naar Clash of the Titans, de remake van gelijknamige avonturen-/fantasyfilm uit 1981. Ondanks dat het bijna een half miljard in dollars opbracht aan de wereldwijde bioscoopkassa was er veel commentaar. Dit richtte zich met name op de 3D conversie en de matige uitwerking. Regisseur Louis Leterrier werd aan de kant gezet en Jonathan Liebesman, de regisseur van het eveneens flink bekritiseerde Battle: Los Angeles (2011), mocht aan de slag met de sequel, die uiteindelijk de titel Wrath of the Titans kreeg. Wederom noteerde het een redelijke box office score en waren de critci teleurgesteld in de inspiratieloze uitwerking. De grootste pluspunten aan Clash en Wrath zijn dat de vaart er flink inzit en dat de VFX van een indrukwekkend niveau zijn. Hiermee zijn het overduidelijk titels die het vooral goed doen als de verwachtingen uiterst laag zijn en er een flinke bak popcorn onder je snuffert staat. Begin deze maand verscheen Wrath of the Titans op (3D) Blu-Ray.

SYNOPSIS
In Wrath of the Titans probeert Perseus, halfgodzoon van Zeus, een rustiger leven te leiden als visser en alleenstaande vader van zijn tienjarige zoontje Helius. Ondertussen vindt er een machtsstrijd plaats tussen de goden en de Titanen. Perseus kan zijn roeping niet negeren als Hades een deal sluit met Kronos om Zeus gevangen te nemen. Samen met koningin Andromeda, Poseidons halfgodzoon Argenor en de gevallen god Hephaestus , gaat Perseus op reis naar de onderwereld in een poging Zeus te bevrijden, de Titanen te verslaan en de mensheid te redden.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Wrath of the Titans of bekijk de trailer in de HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Wrath of the Titans een bedenkelijke 26%. De IMDb noteert een hogere, maar nog steeds er lage 5,9 bij ruim 53 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de avonturen-/fantasyfilm met een 5,8. FT recensent Bart Snoek gaf naar aanleiding van zijn recensie twee sterren.
Een reactie van FT bezoeker Archangel: ...De Titanen zien er wel geweldig uit met o.a. Chimera, cyclopen, Makhai en Kronos. De Tatarus gevangenis zag er ook indrukwekkend uit... ...Ondanks alles vond ik het wel redelijk. Als je net als ik van de Griekse mythologie houdt en wat mooie beelden, dan is het wel aanrader...
Het productiebudget van Wrath of the Titans bedroeg circa $150 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Jonathan Liebesmans vijfde speelfilm circa $33,5 miljoen. Het eindigde na 91 dagen op een uiterst magere $83,7 miljoen. Wereldwijd kwam de teller alsnog uit op een prima $302,0 miljoen. In Nederland kwam het tot $1,4 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de twee disc 3D Blu-Ray uitgave van Wrath of the Titans. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een Blu-Ray keepkase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De vormgeving is een uitsnede van een van de vele filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Maximum Movie Mode | Focus Points | Deleted Scenes
Disc 2: 3D Blu-Ray
De Blu-Ray uitgave van Wrath of the Titans bevat een beperkt aantal extra's met een totale speelduur van ongeveer drie kwartier, exclusief de twee Maximum Movie Mode's (MMM) "Path of the Gods" en "Path of Men". De eerste MMM geeft achtergrondinfo over de Goden en Titanen. De tweede geeft meer beelden van achter de schermen en interviews. De extra's uit de twee MMM's zijn los te zien bij de "Focus Points". De drie deleted scenes zijn overbodig, aangezien het slechts verlengde scenes zijn die je makkelijk kunt missen.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Beeld en geluid doen het voortreffelijk bij deze beeldvullende uitgave. De scherpte is uitstekend en de kleuren zien er vaal/zanderig uit wat de tijdsgeest prima weergeeft. De 3D uitgave kan ermee door. Wederom koos Warner voor een 3D conversie en dat is een groot aantal shots te merken. Toch pakken de actiescenes met de titans redelijk uit. Dit komt uiteraard door de toevoeging van de vele CGI. Een 3D Blu-Ray kan beter, maar in dit geval is het redelijk te kijken.

CONCLUSIE
Het lijkt erop dat Wrath of the Titans een punt zegt achter de reeks. De box office score van het tweede deel daalde flink ten opzichte van Clash of the Titans (2010) en wederom was het ontvangst uiterst mager. Op vele punten is het kritiek geheel terecht, maar het kan niet onder stoelen of banken gestoken worden dat het er visueel erg knap uitziet en dat er zelden zo'n verzameling aan uiteenlopende filmmonsters in een film te zien waren.
De 3D Blu-Ray van Wrath of the Titans is qua (2D+3D) beeld en geluid prima. De extra's zijn echter beperkt, al is het aardig dat er twee Maximum Movie Mode's zijn toegevoegd. Een leuke schijf om erbij te hebben, zeker als je dol ben op film die vol zitten met VFX.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc 3D Blu-Ray uitgave van Wrath of the Titans zijn er een 1 disc Blu-Ray en een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Warner Home Video voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

Teleurstellende film. De visuals waren wel in orde, maar meer ook niet. Niet eens een degelijk verhaal Smiley face

adofmirosch

Avatar

Deze ga ik cekker zien het eerste deel was top.

Decepticon

Avatar

Ik ben het de reactie van Archangel eens, die gebruikt wordt. Het is puur de moeite waard, vanwege die mooie VFX van alle monsters. Daarom heb ik deze ook gekocht, maar de film is idd minder dan Clash o/t Titans.
Ik ben wel blij dat deze in het beeldvullende 1.85:1 ratio is, dan komen alle VFX goed tot hun recht.

Maar waarom moet er altijd een bak popcorn onder je neus staan?

Vraagje aan Bram, op welke tv hebben jullie de 3D versie getest? Want de tv die jullie gebruiken is geen 3D tv.
Normaal vermeld je dat er wegens gebrek aan een 3D tv, de 3D versie niet getest kon worden.

B@chelor

Avatar

Decepticon "Maar waarom moet er altijd een bak popcorn onder je neus staan?"


Of een paar biertjes? Die heb ik vaak genoeg voorbij zien komen. Net of je alcohol nodig hebt voor een film te kijken.

Bram

Avatar

Decepticon "Ik ben het de reactie van Archangel eens, die gebruikt wordt. Het is puur de moeite waard, vanwege die mooie VFX van alle monsters. Daarom heb ik deze ook gekocht, maar de film is minder dan clash o/t Titans.
Maar waarom moet er altijd een bak popcorn onder je neus staan?

Vraagje aan Bram, op welke tv hebben jullie de 3D versie getest? Want de tv die jullie gebruiken is geen 3D tv.
Er is ook ee gewone blu-ray leverbaar, die veel goedkoper is."

Het is volgens mij (een van) de nieuwste 46 inch van Samsung, gekocht door mijn vader. Weer een reden om mijn ouders eens te verblijden met een avondvullend bezoekje. Zal het typenummer aan hem vragen en het er voortaan bij vermelden. Goed punt. Persoonlijk overigens nog steeds niet overtuigd van 3D thuis, maar dat heb ik al vaker vermeld.

Banned

Avatar

Alleen wist overtuigen op visueel gebied ? Laat me niet lachen het camerawerk was bedroevend. Echt jammer dat dit franchise naar de hel is. Had echt iets goed kunnen zijn maar helaas.

JamesBond

Avatar

Vond 'Wrath of the Titans' helemaal geen slechte film, gewoon popcorn vermaak zonder erbij na te denken

Frietgezicht

Avatar

Vond er weinig aan,heb me eigenlijk nog meer vermaakt met Battleship.

Banned

Avatar

Frietgezicht "Vond er weinig aan,heb me eigenlijk nog meer vermaakt met Battleship."


En dat Battleshit vermakelijker is dan deze voorspelt dus al niks goed.

Angelater

Avatar

Banned "Alleen wist overtuigen op visueel gebied ? Laat me niet lachen het camerawerk was bedroevend. Echt jammer dat dit franchise naar de hel is. Had echt iets goed kunnen zijn maar helaas."


Is toch ook zo? De CGI effecten waren toch dik in orde, of heb ik met de verkeerde bril gekeken? Althans, laat ik hiermee beginnen; als het camerawerk bedroevend is dan ligt dat toch juist op geografisch gebied? Dat was om te janken ja; giga monsters en dan vliegt de camera op de stomste stukken af. Het 1e deel was nog wel oké, maar na deze hoef ik eigenlijk niks meer te zien behalve een GOED GEMAAKTE Griekse mythologische film.

Robintje

Avatar

Heerlijke film.. zo mogen er nog vele gemaakt worden gewoon het verhaal dunnetjes en de special effects zoals deze film en de andere 2.. Battleship & Transformers !!

Steve-O

Avatar

Banned "Alleen wist overtuigen op visueel gebied ? Laat me niet lachen het camerawerk was bedroevend. Echt jammer dat dit franchise naar de hel is. Had echt iets goed kunnen zijn maar helaas."

Tartarus bedoel je zeker.

movieplanet124

Avatar

Ik vond het geen ene reet aan deze movie inmortels was veel en veel beter. zelfs deel 1 was beter tewrijl iedereen die film slecht vondt. maar deze was echt gaar slecht een dikke 4

nieuwslaatste nieuws

meest populair