Will Smiths The Redemption of Cain krijgt groen licht

Het mogelijke regiedebuut over vampiers, broedermoord en goddelijke toorn.

Begin deze zomer werd bekend gemaakt dat Will Smith mogelijk zijn regiedebuut zou maken met de film The Redemption of Cain. Toen had die film nog geen groen licht, maar dat is nu wel het geval, zo heeft Sony bekend gemaakt. Smiths eigen productiehuis, Overbrook, zal de film produceren. De opnames moeten verder volgende zomer al plaatsvinden in Londen, Jordanië en Marokko.

Een paar jaar geleden, toen het project nog The Legend of Cain heette, zou Smith een hoofdrol in de film spelen. Dat zou nu wel eens veranderd kunnen zijn, met de recentelijke gesprekken over een mogelijke rol voor Smith als regisseur.

Gebaseerd op een scenario van Caleeb Pinkett (inderdaad, Smiths schoonbroer), volgt de film het Bijbelse verhaal van Kaïn en Abel, de zoons van Adam en Eva. Kaïn vermoordde zijn broer omdat hij jaloers was op hem. God leek hem namelijk leuker te vinden, en dat was reden genoeg om zijn broer om te brengen. Toen Kaïn die daad had begaan strafte God hem door hem te merken met een teken en te dwingen voor eeuwig over de Aarde te lopen.

Voor Smith was dat verhaal over broedermoord en goddelijke toorn niet voldoende, want het is al bekend dat hij erop stond dat er een bepaald component aan toegevoegd zou worden dat tegenwoordig vooral bij jonge tienermeisjes vrij populair is: vampiers. Hoe die er precies in passen is niet bekend.

De komende weken zal de casting voor het project beginnen, onder leiding van Francine Maisler. Wanneer de film uiteindelijk in de bioscopen te zien moet zijn is niet bekend.

Met dank aan Angelater voor de linktip.

NieuwsFilm

meest populair