The Return of the King in mei op DVD

De dvd versie van 'The Return of the King' is vanaf mei verkrijgbaar op dvd. De met 11 Oscars bekroonde film ligt vanaf 27 mei in de winkels. Het laatste deel zal hiermee, anders dan bij de eerdere delen, binnen zes maanden na de bioscooppremière op dvd uitgebracht worden. De vorige twee waren pas vanaf augustus op het schijfje te krijgen, maar nu vindt dat dus drie maanden eerder plaats.

De derde 'Lord of the Rings'-film heeft in Nederland redelijk wat records aan de bioscoopkassa's gebroken. De film heeft na dertien weken een totaal van over de 15 miljoen euro opgebracht. En het ziet er niet naar uit dat de populariteit voor de fantasy-trilogie zal afnemen. Afgelopen weekend stond de film weer op de tweede plaats van de Nederlandse 'box office'.

Het hielp natuurlijk ook dat het epos vorige week zondag 11 Oscars in de wacht sleepte en daarmee het record evenaarde van 'Titanic' en 'Ben-Hur'. De film kreeg het gouden beeldje onder andere voor beste film, voor Peter Jackson als beste regisseur en voor beste speciale effecten. Hiermee bekroonde Hollywood de film die inmiddels de magische grens van 1 miljard dollar wereldwijd is gepasseerd.

De Special Edition-dvd uitgave van 'King' zal bestaan uit twee discs met 2 uur aan extra materiaal erop. De echte 'Rings' fan moet nog geduld hebben tot november, want dan komt de 4-disc versie van de film uit, met daarop de bijna vier uur durende 'director's cut' van de film.



NieuwsFilm

meest populair