Bioscoop releases week 37

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Ted (2012)


Een doodnormale man uit Boston heeft een minder normale jeugd jeugd gehad. Als kind wenste hij namelijk dat zijn geliefde teddybeer tot leven zou komen, wat vervolgens ook gebeurde. Jaren later is het jongetje volwassen en is de beer nog steeds zijn beste vriend. Probleem is echter dat de beer nogal onverantwoordelijk is en het personage van Wahlberg ervan weerhoudt echt volwassen te worden en de liefde van zijn leven voor zich te winnen.
Bekijk de afbeelding

Detachment (2011)

Regie: Tony Kaye

Detachment volgt drie weken van het dagelijks leven van leraars, administratief personeel en leerlingen aan een middelbare school. De interimleraar Henry Barthes komt in aanraking met het jonge meisje Meredith, zijn collega-lerares mevrouw Madison en het straathoertje Erica. Zij zijn net als Barthes op zoek naar schoonheid in een schijnbaar gemene en liefdeloze wereld.
Bekijk de afbeelding

Ruby Sparks (2012)


Calvin (Dano) is een schrijver die in zijn jongere jaren fenomenale successen heeft weten te behalen, maar nu worstelt met het schrijven en met zijn romantische leven. Maar dan boekt hij eindelijk weer eens succes met een eigen verzonnen karakter genaamd Ruby. Als Calvin een paar weken later Ruby in levende lijve thuis op de bank heeft zitten, is hij van slag en verbijsterd dat zijn gecreëerde karakter het echte leven heeft weten te vinden in de vorm van een levend ademhalend persoon.
Bekijk de afbeelding

The Story of Film: An Odyssey (2011)

Regie:

Mark Cousins vijftien uur durende documentaire The Story of Film: An Odyssey is een zeer ambitieuze reis door de geschiedenis van de film, over alle continenten en langs alle opmerkelijke filmmakers van de afgelopen honderd jaar. Een reis van de meest aanstekelijke soort (mini-serie).
Bekijk de afbeelding

Barbara (2012)


Oost-Duitsland, de zomer van 1980. De jonge arts Barbara wil het land verlaten en heeft een uitreisvisum aangevraagd. Dit verzoek wordt door de overheid echter niet gehonoreerd en ze wordt zelfs naar de provincie verbannen. Babara moet Berlijn verlaten om in een klein plattelandsziekenhuis te gaan werken. Zij hoopt dat haar geliefde Jörg, die uit West-Duitsland afkomstig is, hun ontsnapping voorbereidt. Ze bouwt geen nieuw leven op, daar ze wacht op een beter leven. Alleen voor haar patiënten in de kinderchirurgie heeft ze nog affectie. Haar baas André waardeert haar werk, maar besteedt wel erg veel aandacht aan haar. Behoort hij tot de Stasi? Of is hij verliefd op haar? Barbara weet het niet en de geplande vlucht lijkt steeds dichterbij te komen...
Bekijk de afbeelding

À perdre la raison (2012)


Mounir leeft al sinds zijn kinderjaren bij dokter Pinget. De dokter zorgt ervoor dat Mounir de kans krijgt medicijnen te gaan studeren en materieel niets tekort komt. Dan ontmoet Mounir de Franse Murielle. Ze worden tot over hun oren verliefd, besluiten te trouwen en gaan samenwonen in het huis van Dokter Pinget. Al snel breidt het gezin zich uit met de geboorte van vier kinderen. In de tussentijd worden Mounir en Murielle onbewust afhankelijker van de dokter en neemt bij Murielle steeds meer het verstikkende gevoel toe opgesloten te zijn. Er ontstaat een verraderlijke situatie waaraan het gezin ten onder dreigt te gaan....
Bekijk de afbeelding

Berliner Tagebuch (2012)

Cast: --

Berliner Tagebuch is een visueel verslag van Rosemarie Blank's observaties van Berlijn, de stad waar zij oorspronkelijk vandaan komt. Vanuit het gevoel nooit ergens helemaal thuis te zijn, én haar herinneringen aan het Berlijn uit haar verleden, probeerde ze er achter te komen, waarom veel buitenlanders zich juist in Berlijn zo op hun gemak voelen. Vanuit die gedachte is de filmmaakster met Arabieren,Turken en Koerden in aanraking gekomen die in de stad leven. Bovendien heeft ze in deze documentaire ontmoetingen met musici en andere levenskunstenaars die van elders gekomen zijn en voor wie de Duitse hoofdstad een bron van inspiratie is, die hen de mogelijkheid biedt een zelfstandig bestaan op te bouwen. Hoe deze groep mensen in deze Europese Metropool kunnen leven en overleven heeft Rosemarie uiteengezet in deze Berlijnse van dag tot dag belevenis. De ontmoetingen vonden altijd plaats in de openbare ruimte zoals in de U - Bahn of S - Bahn, spontaan vaak zonder te weten wie de filmmaakster voor zich had. De film is een ontdekkingstocht naar het Berlijn van Rosemarie Blank zelf en naar de vraag waar je eigenlijk thuis bent.



NieuwsFilm

meest populair