Albert Mol overleden

Acteur/schrijver/balletdanser Albert Mol is in de nacht van maandag op dinsdag om 2.00 uur in zijn woonplaats Laren overleden. Albert Mol is 87 jaar geworden.

Mol was een van de eerste Nederlandse artiesten die voor zijn homoseksualiteit durfde uit te komen. Hij begon zijn carrière als balletdanser in het cabaret naast zijn goede vriend Wim Sonneveld. Het was maandag dertig jaar geleden dat Sonneveld overleed. Dat werd maandagavond herdacht tijdens een speciale voorstelling van de musical 'Telkens Weer het Dorp', waarin een ode wordt gebracht aan de liedjes van Sonneveld en zijn toenmalige vriend en tekstschrijver Friso Wiegersma.

Helaas kon Mol daar vanwege zijn gezondheid niet bij zijn. Hij had al jaren last van een bloedballon in zijn maag die eigenlijk ieder moment kon knallen."Hij leefde met een tijdbom in zijn lichaam en wist dat die op ieder ogenblik kon barsten. Maandag was voor Albert allemaal iets te veel en is de ballon uiteindelijk toch geknapt", zei goede vriend Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay krant, in een reactie op Mols overlijden.

Mol ontwikkelde zich in de jaren zeventig als bekende TV-persoonlijkheid door zijn deelname aan het panel van het toenmalig zeer populaire spelletjesprogramma 'Wie van de drie?' Hij nam in het panel plaats naast Kees Brusse en Martine Bijl en wist zo heel Nederland iedere week aan het lachen te maken.

De Gay krant citeert op hun website Freek de Jonge die ooit eens over Mol zei: "Bij zijn definitieve afscheid zou je drie kisten op het toneel kunnen zetten. Om vervolgens een panel bestaande uit Kees Brusse, Martine Bijl en Joop Braakhekke onder leiding van Herman Emmink te laten raden in welke kist de echte Albert Mol ligt. Albert Mol zei zelf: "Bij mijn 'cremette' hoeven jullie niet te huilen, maar het mag wel!"

Albert Mol wordt zaterdag 13 maart om 11.30 uur gecremeerd in Dieren.



NieuwsFilm

meest populair