Studio verwijdert regisseur Rinsch uit editingkamer '47 Ronin'

Blijkbaar was men niet bepaald tevreden over zijn werk tot nu toe.

Het leek al een aparte beslissing, dat de relatief onbekende Carl Rinsch de film 47 Ronin mocht regisseren, en nu lijkt het erop dat de studio zich dat ook beseft. Universal heeft de regisseur laten verwijderen uit de editing kamer, omdat het budget veel te hoog is opgelopen ondertussen. In zijn plaats overziet Universal co-voorzitster Donna Langley het laatste deel van de productie.

Een bron vertelt dat het geplande budget van 175 miljoen dollar ondertussen al flink overschreden is, met zo'n vijftig miljoen. Daarin zou ook meteen de reden liggen voor de studio om hem te verwijderen uit de productie. Universal liet echter niet op zich wachten en vertelde volgens The Wrap dat dit gerucht niet klopt.

Rinsch zou tijdens de pre-productie prima werk hebben geleverd, maar tijdens de opnames onder de druk van het ambitieuze project bezweken zijn. Hij overzag ook de reshoots afgelopen week op verzoek van de studio. Daarin werden op verzoek van de studio bepaalde scènes toegevoegd. Zo was het personage van Keanu Reeves in eerste instantie niet te zien in de epische conclusie van de film, wat nu dus wel het geval zal zijn.

Het lijkt er dus eerder op dat Universal niet blij was met de beelden die Rinsch geleverd had. Dat hij niet eerder ontslagen was, heeft ermee te maken dat de DGA (Directors Guild of America) in haar regels stelt dat een regisseur die het eerste deel van de productie overziet, ook de reshoots moet doen. Toen die eenmaal klaar waren, kon de studio de regisseur ontslaan.

In de film speelt Keanu Reeves een achttiende eeuwse Samoerai die de dood van zijn meester wil wreken. Vanaf 25 december 2013 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair