Benedict Cumberbatch als Julian Assange?

Joel Kinnaman, de hoofdrolspeler van de aankomende 'Robocop' remake, moet Assange's rechterhand Daniel Domscheit-Berg gaan spelen.

DreamWorks werkt al een tijdje aan een biopic van Julian Assange, het controversiële gezicht achter WikiLeaks. Bill Condon (Dreamgirls, 2006) moet de film gaan regisseren. Een tijdje terug werd Jeremy Renner genoemd om Assange te gaan spelen, maar nu schijnt Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness) dit klusje te moeten gaan klaren. Daarnaast is Joel Kinnaman (The Killing, RoboCop) in beeld om Assange's rechterhand Daniel Domscheit-Berg te spelen.

Het scenario van Josh Singer is gebaseerd op twee boeken over Assange: WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy en Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website. Er zijn overigens nog meer films over Assange in de maak, onder andere bij HBO en Universal.

Julian Assange, de oprichter van klokkenluiderwebsite WikiLeaks en de man die daardoor verantwoordelijk is voor het vrijkomen van duizenden vertrouwelijke overheidsdocumenten, is een persoon die zowel gehaat als geliefd is. Voor sommigen is hij een held en een voorvechter van vrijheid van meningsuiting en democratie, voor anderen is hij een vijand die een gevaar is voor onze vrijheid.



NieuwsFilm

meest populair