Algemeen

The Wheel of Time verfilmd

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 14.03.2004 om 13:40 in Algemeen
Red Eagle Entertainment heeft de rechten bemachtigd van de 11-delige boekenserie The Wheel of Time van Robert Jordan. Het bedrijf zal zich eerst bezighouden met een verfilming van de eerste uit de reeks, The Eye of the World, daarna volgen wellicht meer delen.
[eng]"Eye of the World" begins when villagers of Emond's Field are attacked by minions of a force known as Dark One, forcing three young men to confront their destiny and begin a quest..."[/eng]

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CharlyTrippo

Avatar

-.- als ze Wheel of Time ook zo slap verfilmen en effecten zo uitwerken als in LotR, dan WIL ik niet eens weten wat`t wordt...
strax gaan ze Sword of Truth series ook nog verfilmen in zo`n flauw pakketje.

ik ben al volop sceptisch over wat ik van deze productie kan verwachten, `k heb tot nu toe nog maar een paar goeie films gezien die in de laatste jaren zijn gemaakt.
bollywood films enzo... wat hollywood maakt zit gewoon niks meer in.

waar is de magie in die films? gestorven in 1994 ofzo??? want voor dat jaar hadden we toch nog best vette fantasy films, waar bijvoorbeeld fantasie een grote rol speelde. en een goed verhaal. en waar een tovenaar wat meer kon dan licht geven.
en waarom kunnen ze niet gewoon de film zo lang maken als`t verhaal, in plaats van het verhaal verknippen tot een uurtje film?
maakt er dan een serie van, wat boeit `t??? Starwars is ook tot 6 delig uitgegroeid. en ook daar zie je weer, dat `t oude werk veel verfijnder is. en het nieuwe werk oppervlakkig en vol special effex.
kent iemand hitchhikers` guide to the galaxy nog?
op z`n minst 3 uur hey, die film. de hele verfilming was er al!!! nou, zet die originele van '82 maar eens naast die van 2005. je lacht je te pleuris bij het origineel, maar je kotst gewoon van wat ze er nu van gemaakt hebben. de helft van de film eruit geknipt, en alle britse humor door een stel humorloze amerikaanse stomkoppen gepoogd na te doen.


kijk maar eens naar de Hogfather ofzo.
Om maar eens een zeldzame goeie productie op te noemen.
Een pracht van een film van discworld.
Maar daar is zwaar aan de touwtjes getrokken, om te zorgen dat er toch nog iets overblijft van het oorspronkelijke verhaal. affijn, de film is abnormaal lang (vergeleken met een hollywood product), maar zodra de aftiteling rolt, heb je zoiets van "jammer dat ie zo kort was". gewoon omdat ie goed in elkaar zat, en je kon zeggen dat je meer elementen zag van discworld, dan dat je er miste.

ik hoop daarom ook stellig dat hollywood geen seconde te maken heeft met de productie van nieuwe fantasy films.

simpelvelder

Avatar

Als ze de Boeken echt willen gaan verfilmen dan gaat de film echt ene tijd duren :D:D
hoop echt zo dat het gene flop wordt. boeken die heb ik in 1 ruk uitgelezen ben nu op het nieuwe boek aan het wachten .. jammer dat die pas in 2008 uitkomt..

Soapy

Avatar

Iemand toevallig op de hoogte van de status van de verfilming van WOT???

Animal

Avatar

Ik zie het probleem niet echt...

Ook al word er het nodige geschrapt en komt er een hype omheen, dan vind ik daar de boeken niet minder om en bestaat er een mogelijkheid op 1 of meer goede films....zo niet: boeien, lees ik de boeken wel opnieuw

LordOgre

Avatar

Kijk, dit klinkt allemaal al heel wat beter!

Goed zo mensen! Goeie ideeen en visies! T+)

Rinzwind

Avatar

Jups snap je volledig en ben het er mee eens ook.

Zolang WoT gezien wordt als WoT en niet als een LotR-wannebe komt alles goed. En wat de een een slechte film vind vind de ander oscarmateriaal ;)

Dirkov

Avatar

Nee, ik bedoel niet dat als iets een hype of commercieel is dat het niet goed is! Sterker nog, daar trek ik helemaal nix van aan. Wat ik bedoel is dat de makers misschien willen liften op het succes van Lotr en de film maken omdat dat genre nu succesvol is. Snap je? Eventuele hype of niet, ik ga hem kijken als ie komt.

Zeurdoos

Avatar

FedEx "Te evil! Maar volkomen terrecht evil >:)

Ik ben ook bang dat dit een hype gaat worden. Ik vind het ook niet echt origineel overkomen. De makers laten zich natuurlijk leiden door het succes van LOTR en ik ben bang dat het niet ten goede komt aan het produkt :X"


Tja, da's niet echt een instelling waar je veel lol aan beleefd.... Als de film niet goed is zal hij namelijk geen hype worden en mis jij een goede film... Het is net als met muziek; komt een voor jou leuk liedje opeens op de radio, is ie opeens niet goed meer want "hij is commercieel".
Dat the Wheel of Time vergeleken gaat worden met the Lord of the Rings is niet te vermijden, maar meeliften vind ik het niet. Maar mochten ze de film toch zo gaan brengen als "de nieuwe LOTR" dan vrees ik dat ze zichzelf eerder belachelijk gaan maken dan dat het de film goed zal doen.

Rinzwind

Avatar

WoT kan wel degelijk een hele goede film worden MAAR dan wel op een normale manier en niet door 24/7 reclames en trailers op TV te gooien met daarin "dit is de beste film ooit" etc etc. Personen die de boeken lezen zullen toch wel naar de film gaan :)

En dan kan er best een cast in zonder de bekendere acteurs. Kwestie van acteurs uitpikken die de boeken zelf ook goed vinden. En dan zijn een hoop personen best bereid iets minder geld te ontvangen om erbij te zijn :)

Voor de Aes Sedai zijn wel aardig wat vrouwtjes nodig. En de Aiel lijkt me ook wel kewl om te zien als leger :D
Misschien dat ze op de Filipijnen nog eens zo iets willen doen :D :D

Dirkov

Avatar

LordOgre "NEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!
Hehe, ik ga wel duimen dat deel 1 flopt en dat daarom niemand de boeken meer wil lezen enzo :p hoe evil ben ik toch weer >:)"


Te evil! Maar volkomen terrecht evil >:)

Ik ben ook bang dat dit een hype gaat worden. Ik vind het ook niet echt origineel overkomen. De makers laten zich natuurlijk leiden door het succes van LOTR en ik ben bang dat het niet ten goede komt aan het produkt :X

ruben

Avatar

LordOgre "NEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

-Plus dat dit dan ook een hype gaat worden, wat ik jammer vind... Ik vind het namelijk veel beter dan Lord of the Rings. En helemaal nou dat zo'n enorme hype is geworden vind ik LotR wat minder cool :N
)"
waarom in hemelsnaam?

Breug

Avatar

Nilez "En James Bond dan???????"


Ja dat zou leuk zijn, een serie die dalijk 40 jaar verder voltooid is. De hoofdpersonen zijn dan ook al 3 keer vervangen zoals met James Bond

Nilez

Avatar

LordOgre "
-Daarnaast, een serie van 11 delen (films) is TE groot,"
En James Bond dan???????

Dirkov

Avatar

Ach we zien wel waar het schip strand. :)

Zeurdoos

Avatar

Animal "Goed nieuws dit....nou maar hopen dat ze behoorlijke acteur/actrices weten te vinden om al het achterbakse gedoe en wantrouwen goed neer te zetten"


Klopt, het lijkt mij ook erg lastig om al die gedachten, van soms pagina's lang, om te zetten naar een film die het boek trouw blijft. Want indien ze alleen de actie gaan verfilmen vrees ik een flop.

Ook ben ik benieuwd hoe ze het gaan laten eindigen, want alle delen van Jordan hebben behoorlijke open eindes waardoor je meteen weer met het volgende boek moet doorgaan.

Tja, ik ben benieuwd, maar niet te veel... Da's namelijk vrágen om teleurstelling :)

Animal

Avatar

Goed nieuws dit....nou maar hopen dat ze behoorlijke acteur/actrices weten te vinden om al het achterbakse gedoe en wantrouwen goed neer te zetten

JeXus

Avatar

FedEx "Ik wil het wel proberen hoor ;) Het belangrijkste aspect van de verhalen van Jordan (wat betreft de WOT reeks dan) is dat hij best wel diep ingaat op de meerdere personages in de verhalen. Bepaalde sleutelfiguren komen steeds terug en hun karakters worden ook sterk ontwikkeld in de loop van de verhalen. Je leest dus niet steeds over dezelfde persoon, maar er wordt rregelmatig gewisseld. Daarom heeft het mij nooit verveeld al moet ik zeggen dat ie vanaf boek negen een beetje inzakt. Heb tien nog niet gelezen, maar misschien wordt het daar weer beter.
Er is echter maar een manier om goed te oordelen en dat is om de serie zelf te gaan lezen. :)"


Bij mij begon de verveling toe te slaan bij deel 7, maar dat had ook andere redenen. De 1e 6 boeken vond ik echt toppie, alhoewel Jordan soms wel iets teveel in details treedt. Maar het is zeker wel de moeite waard om er eens aan te beginnen.

Rooster

Avatar

Ik ben dus express nooit begonnen aan de Wheel of time reeks omdat het mij gewoon vette bagger lijkt. Iemand die in zo'n korte tijd zoveel dikke boeken kan volschrijven heeft vast niet veel te vertellen.
Maar mischien kan iemand hier eens een wat gefundamenteerdere mening over het werk van jordan geven.. :)

JeXus

Avatar

Ik blijf hier maar een beetje skeptisch over...eerst zien, dan lyrisch worden :E
Het initiatief is in ieder geval stoer en gewaagd

renzo

Avatar

FedEx "Zeker de moeite waard om te lezen."


dat ga ik dan maar 's doen en kvond LOTR al lang, maarja als het goed is heb k er wel voor over

Quistnix

Avatar

Oww

Dit is nog onverfilmbaarder dan Lotr... Ik hoop maar dat het goed gaat...

Dirkov

Avatar

renzo "Is het een lang verhaal en waar gaat t over? Is het net zoiets als LOTR?"


Tis zeker een lang verhaal! Al tien boeken dik en dat moeten er 13 worden. Tis wat dieper dan LOTR, meer personage diepgang zeg maar. Zeker de moeite waard om te lezen.

renzo

Avatar

Ik heb nog nooit van de boeken gehoord, maar als k jullie reacties lees moeten t goeie boeken zijn. Is het een lang verhaal en waar gaat t over? Is het net zoiets als LOTR?

Zeurdoos

Avatar

What the...... ! Wow, da's zeker goed nieuws! Hoewel de kwaliteit natuurlijk afwachten word.

Rinzwind

Avatar

Wow :)

Dat is nog een mooi nieuws zo op de zondag :)

Dirkov

Avatar

Dit is het beste nieuws dat ik in tijden heb gehoord :)

Nu maar hopen dat ie goed wordt.