Frisse start voor gameverfilming 'Gears of War'

New Line ziet af van het jarenlang geteisterde project en laat het aan een andere studio over.

De Microsoft gamereeks Gears of War bestaat inmiddels al uit drie delen, maar de beoogde film waar al jaren over wordt gesproken, is er nog steeds niet. New Line is er een hele tijd mee bezig geweest en had met Len Wiseman zelfs al een regisseur voor de klus. Maar toen gebeurde er ineens heel lang niets en nu blijkt dat New Line er van af ziet.

Daarom wordt er nu gezocht naar nieuwe producenten die wel in staat zijn Gears of War naar het witte doek te halen. Er wordt voorlopig nog steeds gewerkt met het bestaande scenario van Stuart Beattie. Moct het project weer van de grond komen, dan zal game-ontwikkelaar Epic Games nauw betrokken worden bij het productieproces om erop toe te zien dat de film en de games op elkaar aansluiten. In het verleden werd gezegd dat de filmversie een prequel op de Gears of War games zou gaan worden. Het is onbekend of dit nog steeds de bedoeling is.

Gears of War volgt de soldaten van Delta Squad die vechten om de menselijke bewoners van de fictionele planeet Sera te redden van een wrede, onderaardse vijand die bekend staat als de Locust Horde. De hoofdpersoon uit de games heet Marcus Fenix, een voormalige gevangene en door de oorlog geharde soldaat. Als je het spel met zijn tweeën speelt, krijgt speler 2 Fenix’ vriend en medesoldaat Dominic Santiago (Dom) onder zijn of haar hoede.



NieuwsFilm

meest populair