TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet gaan missen!

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Machete (2010)

Zaterdag 20 oktober om 22:20 op RTL5

Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!
Bekijk de afbeelding

Marley & Me (2008)

Zondag 21 oktober om 21:25 op NET5

John Grogan werkt als columnist voor een krant, die samen met zijn vrouw Jennifer op een dag een hond genaamd Marley adopteert. Ze houden de labrador enkel om een idee te krijgen hoe het is om ouders te zijn. Marley blijkt echter hyperactief te zijn en moet zelfs naar een speciale gehoorzaamheidsschool gestuurd worden. John en Jennifer worden alleen nog maar banger voor het ouderschap. Het komt dan ook als een schok aan wanneer Jennifer zwanger blijkt te zijn.
Bekijk de afbeelding

Antonia (1995)

Maandag 22 oktober om 20:30 op RTL8

Antonia blikt vanaf haar sterfbed terug op haar leven. Samen met haar dochter Daniëlle keert ze, na haar lange afwezigheid, naar haar vroegere dorp terug. Daniëlle groeit op tot een jonge, vastberaden vrouw die wel een kind wil maar liever geen man. Zij krijgt op haar beurt een superbegaafde dochter die een hechte vriendschap sluit met de dorpsfilosoof. Antonia vindt ondertussen een goede vriend en minnaar in haar buurman. De roddels blijven niet uit maar ondanks dat gaat Antonia haar eigen weg. Als ook haar kleindochter van een meisje bevalt, lijkt de cirkel rond. Vooral als later blijkt dat dit meisje de perfecte reïncarnatie is van Antonia.
Bekijk de afbeelding

Erin Brockovich (2000)

Dinsdag 23 oktober om 20:30 op RTL8

Erin Brockovich is een gescheiden moeder met drie kleine kinderen die alles op alles zet om haar gezin te kunnen onderhouden. Als Erin een baan heeft gevonden bij een advocatenkantoor, komt ze erchter dat een groot bedrijf het drinkwater vervuilt door het lozen van gif. Ze wil er een zaak van maken, maar in eerste instantie neemt niemand haar serieus.
Bekijk de afbeelding

The Forgotten (2004)

Woensdag 24 oktober om 20:30 op RTL8

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...
Bekijk de afbeelding

Mademoiselle Chambon (2009)

Donderdag 25 oktober om 21:00 op TV5

Jean is metselaar. Hij is een goede man: een goede echtgenoot, een goede vader, een goede zoon. En dan leert hij op een dag mademoiselle Chambon kennen, de onderwijzeres van zijn zoontje. Hij is een man van weinig woorden, zij komt uit een ander milieu. Jean heeft geen idee op welke manier deze ontmoeting zijn leven op z'n kop zal zetten ...
Bekijk de afbeelding

Quantum of Solace (2008)

Vrijdag 26 oktober om 20:30 op SBS6

Na de dood van zijn geliefde Vesper zet Bond de achtervolging in om de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn te pakken. Nadat 007 en M de mysterieuze Mr. White hebben ondervraagd, onthult hij dat de organisatie veel gevaarlijker is dan ze hadden kunnen indenken. De grote vraag is: kan Bond de verleiding weerstaan om simpelweg wraak te nemen?



NieuwsFilm

meest populair