Miljoenste bezoeker voor Lord of the Rings II

The Two Towers, de tweede Lord of the Rings-film, heeft in drie weken tijd een miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur A-Film woensdag bekendgemaakt. De miljoenste bezoeker wordt donderdag in het Minervatheater in Maastricht gehuldigd.

Het kostte de eerste Lord of the Rings-film, The Fellowship of the Ring, vorig jaar vijf weken om een miljoen mensen te trekken. Uiteindelijk bezochten bijna twee miljoen mensen die film. Distributeur A-Film verwacht dat deel twee uiteindelijk meer mensen zal trekken dan zijn voorganger. The Two Towers draait in een recordaantal van 150 kopieën in de Nederlandse bioscopen. In Rotterdam en Amsterdam draait de film in totaal in acht zalen.

The Two Towers is het tweede verfilmde boek uit de beroemde Lord of the Rings-trilogie van auteur J.R.R. Tolkien. De trilogie handelt om een ring die kwade machten herbergt. Om te voorkomen dat het kleinood in handen komt van de kwade heerser Sauron, moet een gezelschap van hobbits, mensen, elfen en dwergen proberen de ring te vernietigen in Mount Doom, waar hij ooit is gesmeed.



NieuwsFilm

meest populair