'Mees Kees' is Platina Film

De tweede Nederlandse film dit jaar die minimaal 400.000 mensen naar de bioscopen trekt.

In net geen vier weken tijd heeft de film Mees Kees de status Platina Film bereikt. Daarmee is de kinderfilm de tweede film van het jaar die deze status bereikt. Meer dan 400,000 Nederlanders bezochten de bioscoop sinds de release van de film op 3 oktober.

Voor de kleine Tobias (Felix Osinga) komt de nieuwe stagiair, Mees Kees (Willem Voogd) precies op tijd. Door de juf werd hij vaak de klas uitgestuurd en kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is best slim, heel vrolijk en super grappig. Omdat Mees Kees stagiair is, geeft hij heel anders les dan de juf. Door de aanwezigheid van Mees Kees bloeit Tobias op, hoewel er iets niet helemaal in de haak lijkt. Dit is een raadsel, tot Mees erachter komt dat de vader van Tobias overleden is en zijn moeder de hele dag op bed ligt. Mees ontfermt zich over Tobias, geheel tegen de wil van de strenge directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) in.

De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave, waarvan meer dan 120.000 exemplaren werden verkocht. In 2010 was Mees Kees het kinderboekenweekgeschenk, dat in een oplage van 500.000 exemplaren over de toonbank ging.

De regie van de film is in handen van Barbara Bredero, en het scenario is geschreven door Tijs van Marle. De muziek van Mees Kees is verzorgd door Tjeerd Oosterhuis, en de productie is gedaan door Paul Voorthuysen, in coproductie met de TROS. De film kwam mede tot stand door steun van het Nederlands Filmfonds.



NieuwsFilm

meest populair