Europese première Kill Bill 2 in Amsterdam

Het 20e Amsterdam Fantastisch Film Festival heeft op woensdag 21 april de Nederlandse première van de film Kill Bill Vol. 2 van regisseur Quentin Tarantino. Dat heeft Amsterdam Fantastic Film Festivaldirecteur Jan Doense vrijdag bekendgemaakt.

Het slotstuk van het tweeluik over een bruid, gespeeld door Uma Thurman, die de moordenaars van haar man vermoordt, is de slotfilm van het 20e Amsterdam Fantastic Film Festival.

De openingsfilm van het festival is de western Blueberry. ,,We zijn ontzettend blij met beide films'', vertelt Doense. ,,Ze maken beter dan ooit duidelijk waar het festival voor staat. Het genre fantastische films beperkt zich al lang niet meer tot keiharde horror als Hellraiser of Nightmare on Elmstreet. Dat misverstand proberen we dit jaar meer dan ooit tevoren uit de weg te ruimen.''

Het 20e Amsterdam Fantastic Filmfestival vindt plaats van 15 tot en met 21 april in Cinerama, Melkweg en Paradiso. In het hoofdprogramma worden bijna veertig nieuwe films getoond in de genres fantasy, horror en sciencefiction.

Het grote retrospectief wordt dit jaar gewijd aan filmmaker Peter Jackson, die op de afgelopen Oscar-uitreiking elf beeldjes kreeg toebedeeld voor het derde deel van zijn Lord of the Rings-trilogie. Regisseur Jackson brak begin jaren negentig door met een drietal zogenoemde splatterkomedies die onder fans een legendarische status verworven. ,,We krijgen al jaren verzoeken om eens een retro aan Jackson te wijden'', aldus Doense.



NieuwsFilm

meest populair