Indrukwekkende cijfers voor 'Skyfall'

De 23e Bond film stevent af op ongekende score.

Zo'n twee weken geleden beleefde Skyfall zijn première in het Verenigd Koninkrijk. De reacties op de film van regisseur Sam Mendes (American Beauty, 1999) waren uiterst positief met 95% op Rotten Tomatoes, een 8,2 op IMDb, een 9,0 op FilmTotaal en 4,5 ster van de FilmTotaal recensent. Ook aan de wereldwijde bioscoopkassa doet de 23e James Bond film het uiterst sterk. Nadat het voor afgelopen weekend al voorbij de $100 miljoen ging, groeide het afgelopen weekend door naar $287,0 miljoen.

Het heeft er alle schijn van dat Skyfall flink voorbij de voorgangers Quantum of Solace (2008) en Casino Royale (2006), die respectievelijk uitkwamen op $586,1 miljoen en $594,2 miljoen. Aankomend weekend draait Skyfall pas in de Noord-Amerikaanse bioscoop. Het totaal gaat dus nog wel even oplopen. In Nederland draait de film sinds afgelopen week.


In Skyfall wordt Bonds loyaliteit aan M flink op de proef gesteld als zij achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen, wordt 007 er toe gedwongen om het gevaar op te sporen en uit te schakelen. Dit zal hem echter een hoge persoonlijke prijs gaan kosten.

NieuwsFilm

meest populair