Algemeen

Harrison Ford staat open voor terugkeer in 'Star Wars VII'

Originele Han Solo mogelijk terug in vervolg op de originele 'Star Wars' trilogie.

door Bram de Groot op 07.11.2012 om 08:00 in Algemeen
De afgelopen week is er al behoorlijk wat gezegd en geschreven over de plannen van Walt Disney om een zevende Star Wars te maken. Nu zou ook Harrison Ford, die in de originele Star Wars trilogie het personage Han Solo speelt, oren hebben naar een terugkeer in de zowel bekritiseerde als geliefde sci-fi franchise. Dit wordt althans beweert door "betrouwbare bronnen" van de website Entertainment Weekly.

Eerder gaf Mark Hamill (Luke Skywalker) al aan er zin in te hebben. Ook Carrie Fisher (Princess Leia Organa) zou een terugkeer niet uitsluiten. De vraag is echter of de acteurs het niveau nog aankunnen. De 70-jarige Ford duikt de afgelopen jaren nog wel op in actiefilms als Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) en Cowboys & Aliens (2011) en is komende jaren nog te zien in Ender's Game, 42 and Paranoia. Tevens wordt Ford nog steeds in verband gebracht met een vijfde Indiana Jones film.

De enige concrete informatie die er op dit moment is omtrent Star Wars: Episode VII is dat het in de zomer van 2015 moet verschijnen. Vele geruchten en reacties gaan komende periode waarschijnlijk nog volgen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Van de ene kant wil ik iedereen dolgraag terugzien, en wil ik absoluut geen nieuwe Han Solo of Luke Skywalker zien maar van de andere kant baal ik wel dat de acteurs nu behoorlijk bejaard zijn. Ik vraag me dan ook af of het nog wel realistisch is om hun opnieuw in hun rollen te zien, actie scenes wordt voor ze allemaal wat moeilijker of misschien bijna onmogelijk om te doen en het ligt er natuurlijk ook aan wanneer deel 7 zich afspeelt. En hoeveel jaar er tussen deel 6 en 7 zit.

De enige optie is dan dat deel 7 een nieuwe generatie gaat introduceren en de ''oude'' cast de scepter laten doorgeven. Ik hoop dus dat dat gaat gebeuren en dat ze niet gaan recasten.

Sand

Avatar

Ik ben ook benieuwd.
ze kunnen sowieso Ford en Hamilton niet meer alle actie scenes laten doen, dat komt de film ook niet ten goede Smiley face.

en volgens de boeken (die ze niet echt zouden gebruiken) gaat het wel over Luke enzo, dus ofwel nieuwe acteurs ofwel gaan ze die verhalen niet gebruiken.

dan zal het inderdaad een 30 jaar verder zijn en geven zij hun ervaring door aan nieuwe rekruten..

B@chelor

Avatar

^^inderdaad. Maar een paar leuke cameo's zijn wel welkom.

twisted

Avatar

Hij zal er wel in kunnen, hij zal toch wel kinderen hebben met Leia... kunnen ze allemaal mooi terug komen en de flappen opstrijken... kindjes worden getraind tot Jedi, waarvan er eentje naar "the dark side" gaat en zo kun je weer een trilogy maken... 8-)

MovieThom

Avatar

Waarom zou dit niet kunnen. Tussen Episodes 1 en 4 zat qua verhaal 30 jaar. Als ze dit ook tussen episodes 6 en 7 doen kloppen de leeftijden van de acteurs zo`n beetje wel (er zit dan in werkelijkheid ca. 38 jaar tussen de films: 1977 om 2015).
Ik verwacht ook niet dat de originele actuers echt grote rollen zullen hebben, maar er meer aawezig zullen zijn voor cameo`s en het stokje aan een nieuwe generatie door te geven....

Ed Crane

Avatar

Lucas heeft z'n treatments al klaar, de eerste film is al op de fasttrack voor 2015 en de twee daaropvolgende films zijn al aangekondigd, Lucas heeft al ff geleden een diner gehad met Hamill, Ford en Fisher. Zij weten dus al of Skywalker, Leia en Solo in de treatments voor de nieuwe films zitten of niet. Als Ford zegt dat hij het ziet zitten dan zit óf Solo er dus in en heeft Ford al toegezegd en/ of getekend (of het nou een redelijk grote rol is of eerder een cameo) óf Ford weet dat Solo er niet in zit maar verklapt dat nog niet. Hoe dan ook lijkt het me uitgesloten dat ze eerst via de media gaan zeggen alle drie wel zin te hebben als er nog niks rond is maar de films wel al aangekondigd.

Aangezien de Star Wars-films hoofdzakelijk op jeugd is gericht denk ik dat de drie 'bejaarden' niet de hoofdrol zullen spelen, maar zoals in alle films een of meerdere jongeren de hoofdrol krijgen. Allicht de kinderen van de drie. Als de hoofdrol maar niet gespeeld wordt door Shia Labeouf ;)

cloudrage

Avatar

Ik had gisteren nog ergens gelezen dat hij terug zou willen komen alleen als han solo dood zou gaan

benjamin

Avatar

Ed Crane "Aangezien de Star Wars-films hoofdzakelijk op jeugd is gericht denk ik dat de drie 'bejaarden' niet de hoofdrol zullen spelen, maar zoals in alle films een of meerdere jongeren de hoofdrol krijgen. Allicht de kinderen van de drie. Als de hoofdrol maar niet gespeeld wordt door Shia Labeouf ;)"


Bwa, vorige keer dat ik Shia een hoofdrol zag spelen, deed die dat zeker meer dan behoorlijk. Maar verder denk ik wel dat je gelijk hebt en ze niet voor drie oudjes in de hoofdrollen gaan, die zullen eerder een kleine rol spelen (misschien zoals Nimoy in de laatste Star Trek).

Darthmar

Avatar

twisted "Hij zal er wel in kunnen, hij zal toch wel kinderen hebben met Leia... kunnen ze allemaal mooi terug komen en de flappen opstrijken... kindjes worden getraind tot Jedi, waarvan er eentje naar "the dark side" gaat en zo kun je weer een trilogy maken... 8-)"


dat is precies wat er in de boeken gebeurd

Darthmar

Avatar

waslijn "Ik had gisteren nog ergens gelezen dat hij terug zou willen komen alleen als han solo dood zou gaan"


Ford wilde dat Solo stierf aan het einde van The Empire Strikes Back maar Lucas was het daar niet mee eens.

JamesBond

Avatar

Ik zou hem heel graag willen terugzien! Het zou op zich wel kunnen, alleen niet als hoofdrol, je kan ze wel een bijrol spelen, maar laat dan de film gaan over de kinderen van Han en Leia, maar omdat ze al wel wat ouder zijn moeten de kinderen misschien ook al volwassen zijn in de films?

Ik heb hier eigenlijk wel erg zin in! Een goede regisseur en een sterke cast en dan moet het goed komen!

BuckRogers

Avatar

Hij zal wel terugkomen om te sterven. In The Expanded Universe heeft hij 3 kinderen. Die kunnen het stokje wel overnemen.

Steve-O

Avatar

Ik heb liever dat het zo blijft en dat Han zo altijd jong(er) blijft Smiley face. Ik zou het niet heel erg vinden als hij alleen een cameo had, want ik wil niemand anders Han zien spelen ;).

NieuwsFilm

meest populair