Tweede scherm naar de bioscoop

Begin 2013 komt er een film waarbij je telefoon gewenst is.

Emerce meldt dat bioscopen een interessante innovatie gaan uitproberen. Begin 2013 moet de film APP verschijnen. Deel van die film zal een tweede scherm zijn, waarop foto’s, geluiden en extra filmscènes te zien zullen zijn, die volledig synchroon lopen met de film. Daarmee is de film de eerste ter wereld die ondersteund wordt door een tweede scherm.

De applicatie voor Android en de iPhone, die gemaakt wordt door Civolution en Service2Media, is nog in ontwikkeling. Voorafgaand aan de film moet de gebruiker de content al downloaden, maar dat kan als hij de trailer ophaalt.

De techniek werkt verder met behulp van een audiowatermerk, dat niet hoorbaar is voor het publiek. Aan de hand hiervan wordt een signaal gegeven, als de extra content op de smartphone gestart gegeven moet worden. Dit gebeurt dus volledig automatisch. Voor de sceptici zal de film ook zonder de extra content te volgen zijn.

Overigens vormt deze applicatie ook deel van het verhaal. De film, die geregisseerd is door Bobby Boermans, volgt de psychologiestudente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) die na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal opgaat in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan applicaties, social media en vanzelfsprekend ook haar smartphone.

NieuwsFilm

meest populair