Ben Affleck over de status van 'The Stand'

En hij noemt het "The Lord of the Rings in America".

De verfilming van het boek The Stand (1978) van schrijver Stephen King cirkelt al een flinke tijd rond bij filmstudio Warner Bros. In de jaren 80 trok de studio al eens de stekker uit een eerste poging. Het strandde uiteindelijk in 1994 op televisie toen ABC een vierdelige mini-serie introduceerde. In 2011 kreeg het project een nieuwe kans van Warner Bros., met regisseur David Yates aan het hoofd. Deze vertrok enkele maanden later nadat hij tot de conclusie kwam dat het beter zou werken als een mini-serie. Niet veel later betrok WB filmmaker Ben Affleck (Argo, 2012) aan.

Ook Affleck lijkt er geen vertrouwen in te hebben dat The Stand snel in productie gaat. In een interview met GQ liet de succesvolle regisseur weten hoe het ervoor staat met de verfilming:

Right now we’re having a very hard time. But I like the idea—it’s like The Lord of the Rings in America. And it’s about how we would reinvent ourselves as a society. If we started all over again, what would we do?

The Stand verhaalt over de totale apocalyps, het gevolg van een onbedoelde vrijgave van een biologisch wapen en de daaruit voortvloeiende strijd tussen goed en kwaad tussen de laatste overlevenden op aarde.

Hieronder de trailer van de mini-serie The Stand (1994):



NieuwsFilm

meest populair