Scenaristen Purvis & Wade vertrekken bij 007

Ze waren verantwoordelijk voor vijf Bond-films.

Terwijl Skyfall allerlei box office records breekt op dit moment, en de plannen voor de vierentwintigste film al gemaakt worden, maken de vaste scenaristen Neal Purvis en Robert Wade bekend dat ze niet mee zullen werken aan de volgende film. De twee werkten aan alle Bond-films met Daniel Craig in de hoofdrol, en aan de twee laatsten met Pierce Brosnan in de hoofdrol.

Tijdens een interview vertelden de twee dat ze eigenlijk van plan waren te vertrekken na Quantum of Solace, maar blij zijn te vertrekken met het nieuwe hoogtepunt van de franchise, Skyfall. Wade vertelde dat er ook niet veel druk is om te blijven, want scenarist John Logan en regisseur Sam Mendes zouden al een plot voor de volgende film hebben bedacht.

"I know that John Logan and Sam Mendes have come up with a plot for another one, which takes the pressure off because these films take up a lot of time.”

Interessant hierin is dat Mendes aangaf geen ideeën voor de franchise meer te hebben. Deze had hij allemaal gebruikt in Skyfall, en als hij inderdaad bezig is met het helpen bij het bedenken van een plot voor de nieuwe Bond-film, kan het wel eens zo zijn dat hij er toch nog eentje wil regisseren. Dat zal veel fans van de franchise blij maken.

Wereldwijd is Skyfall overigens al de best verdienende film in de franchise ooit. Daarnaast beleefde deze het beste openingsweekend ooit in de Nederlandse bioscopen. De teller voor de film die op 31 oktober in première ging in Nederland staat wereldwijd al op 667 miljoen dollar, en in Nederland op tien miljoen.



NieuwsFilm

meest populair