Top 5: Ant-Man, Nightcrawler, The Interview, BAFTA's en Gambit

De meest opvallende berichten van afgelopen week!



Nieuw op FilmTotaal: een terugblik op het nieuws van afgelopen week!

1. Trailer Marvel Studios' 'Ant-Man'!
Als er een eerste trailer uitkomt van een superheldenfilm, dan staat het nieuws een paar dagen in het teken van deze titel. Ook bij Marvels Ant-Man was het weer een dolle boel. Na de trailer tease en de poster verscheen dinsdag de complete trailer en de dagen daarna volgden flink wat foto's en plotdetails. Bekijk de trailer.

2. De Beste Film van het Jaar 2014
Eigenlijk had dit uitgebreide artikel op de eerste plaats mogen staan. De recensenten en redacteuren van FilmTotaal verkozen Dan Gilroys Nightcrawler tot de beste film van 2015. Dus nog boven het coming-of-age drama Boyhood, welke wordt gezien als de grootste kanshebber op de Oscar voor beste film. Check de nummers 2 tot en met 10.

3. 'The Interview' krijgt Nederlandse release
Er is veel gedoe geweest rond de komedie met Seth Rogen en James Franco. De film werd vlak voor de verschijning uit de bioscopen gehouden en dit zorgde ervoor dat er heel wat mensen afstemden op de snel ingelaste VOD-uitgave. Nu dus alsnog een bioscoopverschijning.

4. 'The Grand Budapest Hotel' grootste kanshebber BAFTA's
Geen Boyhood, The Imitation Game of Nightcrawler. Het is Wes Andersons The Grand Budapest Hotel die de meeste nominaties in de wacht wist te slepen voor de belangrijkste Britse filmprijzen, de BAFTA’s. De uitreiking van de BAFTA’s vindt op 8 februari plaats. Binnenkort volgen overigens de nominaties voor de Academy Awards. Bekijk alle BAFTA-nominaties.

5. 'Gambit' wordt derde X-Men-film in 2016
Het lijkt erop dat niet alleen Warner Bros. en Marvel Studios de bioscoopzalen gaat volpompen met superheldenfilms. Ook 20th Century Fox heeft grootste plannen. In 2016 kunnen we namelijk drie films van de studio verwachten, met Deadpool, X-Men: Apocalypse en nu dus ook Gambit. Het wachten is op de toekomstplannen van Sony Pictures. Gambit verschijnt in ieder geval op 7 oktober 2016.

En we lazen ook: Stijging aantal bezoekers arthousebioscopen
Goed nieuws voor de arthousefilm. Ondanks dat er afgelopen jaar minder bezoeken waren aan de bioscoopzaal, steeg het bezoek aan arthouse-titels met drie procent. Boyhood, The Grand Budapest Hotel, Philomena, La Grande Belezza en Dorsvloer vol Confetti bleken de toppers. Check de bezoekersaantallen.

Wat vond jij het beste, verrassendste of leukste nieuws van afgelopen week?
Laat het hieronder weten!

NieuwsFilm

meest populair