Scott met de dood bedreigd

Regisseur Ridley Scott, bekend van 'Alien' en 'Gladiator', is op de set van zijn nieuwe film in Marokko met de dood bedreigd. Hierdoor wordt hij iedere dag bewaakt door honderden soldaten, die hem met gevaar voor eigen leven in de gaten houden. De doodsbedreigingen zijn afkomstig van islamitische extremisten die het niet eens zijn met de inhoud van zijn film. Het gaat hier om 'Kingdom of Heaven', die de twaalfde-eeuwse kruistochten in het Midden-Oosten beschrijft.

De 'terroristen' voelen zich beledigd door de grote strijdscènes die in de film voorkomen, in het bijzonder die tussen de christelijke koning Richard van Leeuwenhart en de Moslim Saracen soldaten. Zij zijn van mening dat de filmmakers de 'werkelijke' geschiedenis ombuigen, om het in hun eigen voordeel te laten eindigen.

Een crewlid onthult: "Er heerst verwarring op de set, maar iedereen doet gewoon wat hij moet doen". Koning Mohammed van Marokko heeft extra beveiliging gesommeerd voor Scott en zijn cast en crew, waaronder Orlando Bloom, Liam Neeson en Jeremy Irons. 'Kingdom of Heaven' gaat over een jonge goudsmid die ridder wordt en helpt Jeruzalem te verdedigen tegen de kruisvaarders.



NieuwsFilm

meest populair