Bioscoop releases week 48

Het wekelijkse overzicht met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Looper (2012)


In deze spannende actiethriller Looper staat tijdreizen centraal, het wordt gebruikt door zogenaamde Loopers om mensen uit de toekomst in het heden te vermoorden. Joe is zo'n Looper. Hij verdient veel geld en leeft een goed leven, totdat hij de enige regel voor Loopers overschrijdt: laat je doelwit nooit ontsnappen, zelfs al ben je het zelf. Op een dag wordt de oudere Joe opgepakt en terug gestuurd naar het verleden, wat volgt is een spannende achtervolging en een zoektocht naar een oplossing om het brein achter het illegale tijdreizen te slim af te zijn.
Bekijk de afbeelding

Cloud Atlas (2012)


In 'Cloud Atlas', eenfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van David Mitchell, wordt verkend hoe de acties van een individu effect kunnen hebben op andere personen in het verleden, heden en de toekomst. Eén ziel wordt van een moordenaar tot een held omgevormd, en een daad van medeleven heeft eeuwen later grote gevolgen.
Bekijk de afbeelding

Rise of the Guardians (2012)


In de film zullen vijf populaire sprookjesfiguren - North (de kerstman), Bunnymund (de paashaas), Tooth (de tandenfee), Sandy (het zandmannetje) en Jack Frost (koning winter) - samenspannen tegen een kwade geest (Pitch, alias The Boogeyman). Wanneer Pitch, een gemene schurk met Boogeyman-trekjes, de wereld in pikzwarte duisternis wil onderdompelen, moeten de onsterfelijke Guardians voor het eerst hun bijzondere krachten bundelen om de hoop, het geloof en de verbeelding van alle kinderen te beschermen.
Bekijk de afbeelding

Trouble with the Curve (2012)


Trouble with the Curve volgt een oude honkbalscout (Eastwood) die langzaam blind wordt. Hij besluit om nog één keer samen met zijn dochter (Adams) naar Atlanta af te reizen om een veelbelovende speler te bekijken. Zij werkt op een groot advocatenkantoor en was nooit close met haar vader, die er na de dood van haar moeder alleen voor stond.
Bekijk de afbeelding

Cave of Forgotten Dreams (2010)


Regisseur Werner Herzog reist opnieuw voorbij de grenzen van een bijzondere plaats. Ondanks vele restricties en technische complicaties filmde hij met speciaal ontworpen 3D-camera's voor het eerst de grotten bij het Franse Chauvet. Hier werden in 1994 de oudste grotschilderingen ter wereld ontdekt. In Cave of Forgotten Dreams toont Herzog een ondergrondse wereld met honderden, 32.000 jaar oude kunstwerken. Bij fakkellicht komen de tekeningen van paarden, vee en leeuwen een ogenblik tot leven. Herzog filosofeert daarbij over kunst en kunstenaars uit de oude steentijd, over de oerwens te communiceren en de wereld te verbeelden, over evolutie en onze plaats daarin en uiteindelijk over wat het betekent mens te zijn.
Bekijk de afbeelding

Populaire (2012)


Frankrijk, voorjaar 1958. De 21-jarige, beeldschone Rose Pamphyle is verloofd en lijkt voorbestemd voor een zorgeloos maar oersaai huisvrouwenbestaan. Ze weigert zich hier echter bij neer te leggen en reist af naar het Normandische Lisieux voor een sollicitatiegesprek bij een verzekeringsmaatschappij. Het gesprek met de knappe manager Louis Échard verloopt dramatisch, totdat Rose laat zien dat ze ongelooflijk snel kan typen. Louis houdt wel van een uitdaging en belooft haar de baan op één voorwaarde: dat Rose mee doet aan typewedstrijden en dat hij haar coach mag zijn. Onder Louis' bezielende begeleiding moet Rose de allersnelste typiste ter wereld worden. De gedeelde liefde voor competitiviteit blijkt echter in de praktijk moeilijk samen te gaan met de liefde voor elkaar...
Bekijk de afbeelding

Le magasin des suicides (2012)


Beeld je een naargeestige stad in waar de bewoners geen zin hebben om te leven. In het midden van die stad bevindt zich één lichtpunt: 'de zelfmoordwinkel'. Wanhopige mensen op zoek naar middelen om hun leven te beëindigen, worden er verwelkomd door Michima, Lucrèche en hun triestige kinderen. Op een dag wordt Alan geboren. En het noodlot slaat toe: hij lacht!



NieuwsFilm

meest populair