Algemeen

Zemeckis heeft hoop voor 'Who Framed Roger Rabbit 2'

Disney denkt nog altijd na over een vervolg.

door Jim Pedd op 01.12.2012 om 15:31 in Algemeen
Het is al vierentwintig jaar geleden dat Roger Rabbit in de bioscopen te zien was, maar het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat er een dezer jaren een vervolg komt. Regisseur Robert Zemeckis vertelt over een potentieel vervolg op Who Framed Roger Rabbit dat er al een scenario ligt waar hijzelf erg tevreden mee is.

Na het succes van de eerste film, die 70 miljoen kostte om te maken, en uiteindelijk 329 miljoen opbracht in de internationale box office, leek een vervolg zo goed als zeker. De volgende film zou een prequel zijn die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog en liet zien waar Roger precies vandaan kwam. De film zou hem tevens op zijn zoektocht naar zijn verloren moeder volgen. Dat plot werd vervolgens herschreven zodat het zou gaan over zijn opkomst als wereldster.

Maar, de film kwam nooit verder dan testbeelden. De eerste daarvan waren een mix van live-action, traditionele animatie en CGI. De beelden waren voor Disney niet overtuigend genoeg en werden volledig omgezet naar CGI, tot onvrede van de crew. Vervolgens werd echter door diezelfde studio besloten dat het project te duur was en dus werd het in de koelkast gezet.

Of een eventueel vervolg er komt ligt volgens Zemeckis volledig aan Disney. “[Disney] is still thinking about it,” vertelt de regisseur, “If I were to do the sequel, it would be done just like the first one. It would look the same way, but we would present it in 3-D in its release.”


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Het laatste artikel had als kop 'Robert Zemeckis gelooft nog in 'Who Framed Roger Rabbit' sequel' en daarin staat in principe hetzelfde,amper nieuws te noemen dit.

Djoker

Avatar

"Roger Zemeckis vertelt over een potentieel vervolg op...."
Ehm.. Jim, dat moet Robert zijn ;)

bobocad

Avatar

Laten Disney maar eerst beginnen met deel 1 op Blu-ray te gooien.
En verrek dat gaat gebeuren. T+)

Remco

Avatar

24 jaar geleden pffff ik word oud. Weet nog dat ik hem in de bioscoop zag destijds. Blijft toch echt knap hoe ze het voor elkaar gekregen hebben. Alles was nog met de hand getekend.

B@chelor

Avatar

Nee, gewoon nee. Deel 1 is super.

adofmirosch

Avatar

B@chelor "Nee, gewoon nee. Deel 1 is super."


eens.
ik wil liefer geen pixar en dreamworks figuren naast roger rabbit zien.

NieuwsFilm

meest populair