Zemeckis heeft hoop voor 'Who Framed Roger Rabbit 2'

Disney denkt nog altijd na over een vervolg.

Het is al vierentwintig jaar geleden dat Roger Rabbit in de bioscopen te zien was, maar het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat er een dezer jaren een vervolg komt. Regisseur Robert Zemeckis vertelt over een potentieel vervolg op Who Framed Roger Rabbit dat er al een scenario ligt waar hijzelf erg tevreden mee is.

Na het succes van de eerste film, die 70 miljoen kostte om te maken, en uiteindelijk 329 miljoen opbracht in de internationale box office, leek een vervolg zo goed als zeker. De volgende film zou een prequel zijn die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog en liet zien waar Roger precies vandaan kwam. De film zou hem tevens op zijn zoektocht naar zijn verloren moeder volgen. Dat plot werd vervolgens herschreven zodat het zou gaan over zijn opkomst als wereldster.

Maar, de film kwam nooit verder dan testbeelden. De eerste daarvan waren een mix van live-action, traditionele animatie en CGI. De beelden waren voor Disney niet overtuigend genoeg en werden volledig omgezet naar CGI, tot onvrede van de crew. Vervolgens werd echter door diezelfde studio besloten dat het project te duur was en dus werd het in de koelkast gezet.

Of een eventueel vervolg er komt ligt volgens Zemeckis volledig aan Disney. “[Disney] is still thinking about it,” vertelt de regisseur, “If I were to do the sequel, it would be done just like the first one. It would look the same way, but we would present it in 3-D in its release.”



NieuwsFilm

meest populair