Film over vermeende homoseksualiteit Hitler

De Amerikaanse televisiezender HBO werkt aan een documentaire waarin het de vraag of Adolf Hitler homoseksueel was, probeert te beantwoorden. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety donderdag.

De film is gebaseerd op de omstreden biografie Hitlers Intieme Kring van de Duitse historicus Lothar Machtan. Volgens Variety wordt de documentaire volgend jaar onder de titel "The Pink Führer" uitgezonden.

Biograaf Machtan baseert zijn bewering op ooggetuigenverklaringen over de eerste amoureuze verhoudingen van de latere leider van het Derde Rijk. In zijn boek beweert de historicus dat Hitler een hoge nazi-functionaris liet vermoorden omdat die hem dreigde af te persen met onthullingen over zijn seksuele voorkeur. Volgens de filosofie van de nazi's is homoseksualiteit vulgair en pervers.

Producent van de film is de in Los Angeles gevestigde studio World of Wonder. Die studio maakte eerder de documentaire Monica in Black and White, over de stagiaire Monica Lewinsky die in het Witte Huis ex-president Bill Clinton tot seks verleidde.



NieuwsFilm

meest populair