Kate Winslet in vierde Potterfilm

Kate Winslet gaat waarschijnlijk een rol spelen in 'Harry Potter en de Vuurbeker'. De Britse actrice maakt kans op de rol van de Franse tovenares Fleur Delacour in de vierde film over de jonge tovenaar.

Volgens regisseur Sam Mendes, de man van de 29-jarige Winslet, heeft een van de producers van de Harry Potter-films haar gevraagd voor 'een grote rol in de vierde film, als een jonge Franse tovenares dacht ik'. Mendes zegt dat zijn vrouw er nog over nadenkt. Hij vindt in ieder geval dat ze het moet doen. "Vooral voor de kinderen, Mia en Joe. Die zullen haar er later dankbaar voor zijn", zegt hij.

Producent Warner Brothers ontkent het nieuws vooralsnog. Toch zou Kate niet de eerste actrice zijn die zich met toverpraktijken inlaat om haar kinderen een plezier te doen. Emma Thompson speelde Professor Zwamdrift in 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban' om indruk te maken op haar vierjarige dochter Gaia. De derde Potter-film gaat in juni in première. De verfilming van J.K. Rowling's vierde boek begint volgende maand.



NieuwsFilm

meest populair