Life of Brian als tegengif voor Passion

De Monty Python-film The Life Of Brian komt opnieuw in de Amerikaanse bioscopen. De satirische film over een vermeende messias moet tegenwicht bieden aan de controverse rond The Passion of the Christ van Mel Gibson.

Op Goede Vrijdag gaat The Life of Brian in reprise. Advertenties zetten de twee films tegen elkaar af: Mel of Monty? The Passion of The Python?

The Life of Brian, dit jaar precies 25 jaar oud, gaat over de jonge Brian van Nazareth. In de satirische film krijgt hij het aan de stok met de Romeinen en wordt hij per abuis aangezien voor de messias en gekruisigd.

De film veroorzaakte 25 jaar geleden opschudding. Voormalig Beatle George Harrison financierde een deel van 'Brian', nadat filmuitgever EMI zich uit het project had teruggetrokken. Distributeur Rainbow wil mensen met het opnieuw uitbrengen van The Life of Brian 'een keuze geven'.

De vier overgebleven leden van Monty Python, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin en Terry Jones staan achter het idee en hebben toegezegd te helpen bij de promotie. Het is niet bekend of The Life of Brian ook in Europa opnieuw in de bioscopen komt.



NieuwsFilm

meest populair