Aanklacht voor Elmo stemacteur Kevin Clash

De stemacteur zou seks hebben gehad met een minderjarige jongen.

Kevin Clash, de man die de Amerikaanse stem van Elmo in Sesamstraat inspreekt, heeft tijdelijk verlof genomen naar aanleiding van een rechtszaak die tegen hem begonnen is. Volgens de aanklacht zou de beste man een relatie hebben gehad met een zestienjarige jongen.

TMZ zegt e-mails bemachtigd te hebben waaruit blijkt dat Clash bevestigt dat de relatie begon toen de jongen pas zestien jaar oud was. Volgens Clash zelf bestaat die e-mail niet, en zijn de verhalen niet waar. Wel erkent hij een relatie te hebben gehad met de jongen, maar benadrukt dat deze pas plaatsvond toen deze volwassen was.

In juni zou de jongen zich gemeld hebben bij de workshop waar de Amerikaanse Sesamstraat-afleveringen gemaakt worden. Zij namen de aanklacht naar eigen zeggen zeer serieus, maar de jongen denkt daar anders over. Hij voelde zich bedreigd en had het gevoel dat het imago van de pop Elmo belangrijker was dan de waarheid naar boven te brengen.

Daarom heeft hij nu besloten een rechtszaak tegen Clash te beginnen. De Sesame Workshop zegt de aanklager nooit tot stilte gemaand te hebben, en dat ze hem vroegen om bewijs, maar dat dit nooit geleverd werd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

NieuwsFilm

meest populair