'Angry Birds'-film boekt vooruitgang

Naast een producent heeft de film nu ook een releasedatum waar Rovio op mikt.

Rovio Entertainment, het bedrijf achter het zeer succesvolle spelletje voor mobiele telefoons, Angry Birds, heeft bekend gemaakt dat John Cohen de verfilming van het spel zal produceren. Verder is David Maisel aangesteld als uitvoerend producent.

De film zal volledig geproduceerd en betaald worden door Rovio zelf, naar het voorbeeld van Marvel. "John is een exceptioneel getalenteerde producent en we zijn blij hem bij de zwerm te mogen voegen. Met zijn achtergrond als producent en Davids expertise in het opzetten en runnen van een eigen succesvolle studio, zijn de twee een droomteam om een film buiten het studiosysteem te maken. Beide professionals hebben de ideale vaardigheden en visie om ongelofelijke dingen te bereiken," vertelde Mikael Hed, CEO van Rovio.

Cohen produceerde recentelijk nog de films Despicable Me en Hop. Cohen zegt zelf erg blij te zijn de film te mogen ontwikkelen en zich uren met het spel bezig gehouden te hebben. Ook Maisel, die eerder bij Marvel werkte, is blij het voorbeeld van zijn eerdere studio te mogen volgen en films buiten het studiosysteem te maken.

Het zal de eerste film van Rovio Entertainment worden, en de bedoeling lijkt te zijn dat er nog meer komen. De film moet in de zomer van 2016 in de bioscopen uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair