Spielberg maakt Italiaanse holocaustdocumentaire

De Amerikaanse regisseur en producent Steven Spielberg gaat een documentaire maken over vierhonderd Italiaanse joodse overlevenden van de holocaust. De documentaire is bedoeld voor scholen. Spielberg zei dat in een vraaggesprek in de Italiaanse krant Corriere della Serra van vrijdag.

,,Mimmo Calopresti regisseert de film. In de zomer beginnen we. De film zal onder alle middelbare scholen in Italië worden verspreid en er zal een boek bij komen'', aldus Spielberg.

Spielbergs Shoah-Stichting financiert de documentaire. De stichting is opgericht met de 294 miljoen euro die Spielberg verdiende met de beroemde film Schindler's List, over de industrieel Schindler die joden redt uit de handen van de nazi's.

Het project in Italië is in navolging van eerdere projecten in Duitsland waar scholieren leren omgaan met deze periode uit de Europese geschiedenis. Spielberg schreef daarvoor onder meer een opstelcompetitie uit.

Spielberg documenteert sinds tien jaar herinneringen van overlevenden van de holocaust. Het Joods Museum in Berlijn heeft al meer dan duizend videobanden met die getuigenissen.



NieuwsFilm

meest populair