Sean Penn: "Mijn huwelijk met Robin Wright was één grote leugen"

Veertien jaar bedrog en een hoop pijn achteraf, aldus de 'Milk' acteur.

FilmTotaal 14 december 2012 14:46 in Celebrity
In de nieuwste Esquire heeft tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn zijn hart uitgestort over zijn gefaalde huwelijk met Robin Wright. Het stel trouwde in 1996, maar er werd in 2010 een einde aan gebreid. Penn: "We willen allemaal dat er iemand van ons houdt, maar als ik terug kijk naar mijn liefdesleven kan ik constateren dat ik dit nooit gehad heb. Ik heb nooit doorgehad dat het één grote leugen was."

De acteur noemt Wright niet bij haar naam, maar zijn hele verhaal wijst erop dat het om haar gaat. "Als je gaat scheiden komt de waarheid plots naar boven. Je zit daar en denkt: 'Waar ben ik mee bezig geweest? Waarom geloofde ik in haar oprechtheid?' Dit is achteraf uitermate vernederend. Je kan er heel erg bitter van worden en je kunt je gaan afsluiten van de wereld, maar gelukkig werkt het bij mij precies andersom."

Een jaar na de scheiding raakte hun zoon Hopper met zijn skateboard betrokken bij een ongeluk. "We waren acht maanden gescheiden en hij had het er al moeilijk genoeg mee. En toen gebeurde dit. Het was een vreselijke tijd", aldus Penn, die de situatie vanuit een nieuw perspectief zag toen hij ging helpen in het door een aardbeving getroffen Haïti. "Dan kom je terecht op een plek die zo verwoest is en waar zoveel trauma heerst. De situatie was er zelfs al belabberd vóór de aardbeving.

NieuwsFilm