Gérard Depardieu heeft het gehad met hoge belastingen

En dus verhuist hij naar een Belgisch stadje, vlak over de grens.

FilmTotaal 17 december 2012 09:19 in Celebrity
Acteur Gérard Depardieu is al enkele dagen negatief in het Franse nieuws.Hij heeft besloten zijn Franse paspoort in te leveren, omdat hij de belastingen te hoog vindt worden. Daarom heeft de acteur, net als een flink aantal andere rijke Fransen, een huisje net over de Belgische grens gekocht. Zo ontwijkt de acteur de hoge belastingen.

Onder de Franse president François Hollande moeten de belastingen voor rijke burgers nog hoger worden, opdat de nationale schuld teruggedrongen kan worden. Depardieu vindt dat maar niks, want het is in zijn ogen een straf voor creatief talent.

In een reactie daarop noemde de Franse Minister-President Jean-Marc Ayrault het gedrag van Depardieu zielig en onpatriottisch. Daarop reageerde de acteur als volgt: "Pathetic, you said pathetic? How pathetic is that?"

Daarbij benadrukt de acteur voor zijn gevoel al genoeg belasting betaald te hebben. Naar eigen zeggen heeft hij al zo’n 145 miljoen euro aan belastingen betaald, een bijzonder hoog bedrag natuurlijk.

En daarom verhuist hij dus naar het Belgische Nechin, een dorpje vlakbij de Belgische grens. Maar liefst 27% van de inwoners van het stadje is Frans van oorsprong, en woont daar vanuit de overweging niet zoveel belasting te willen betalen.

NieuwsFilm