Wikileaks film heet 'The Man Who Sold the World'

Verder een nieuwe toevoeging aan de cast die al bestond uit Benedict Cumberbatch, Alicia Vikander en Daniel Brühl.

Er wordt momenteel gewerkt aan meerdere films rondom Julian Assange en WikiLeaks, maar degene die het eerst zal uitkomen is die van regisseur Bill Condon. De film heeft inmiddels een titel en daarnaast is er ook een nieuwe naam toegevoegd aan de cast die al bestond uit Benedict Cumberbatch, Alicia Vikander en Daniel Brühl.

De film gaat vanaf nu onder de naam The Man Who Sold the World, niet te verwarren met het bekende nummer van David Bowie. Verder heeft Downton Abbey acteur Dan Stevens getekend voor een rol. Hij speelt een hacker en daarnaast een vriend van Domscheit-Berg (Brühl), die zich aansluit bij het WikiLeaks team.

Het scenario komt van Josh Singer (The West Wing) en hij maakt daarbij gebruik van twee bronnen: WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy van de journalisten David Leigh en Luke Harding, en Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website van Assange’s voormalige rechterhand Daniel Domscheit-Berg. De film zal Assange portretteren als een idealist die plots te maken krijgt met macht.

The Man Who Sold the World heeft nog geen releasedatum, maar we kunnen uitgaan van eind 2013 of in de loop van 2014.



NieuwsFilm

meest populair