Vin Diesel speelt in Hannibal-trilogie

Over de Carthaagse legergeneraal Hannibal, die met zijn olifanten de Romeinen in benarde situaties kreeg.

Acteur Vin Diesel heeft het al jaren over het spelen in een Hannibal Barkas film. Nu plaatste hij op zijn Facebook-pagina een bericht waaruit blijkt dat die droom uit zal komen. Maar, dan iets groter dan hij zelf waarschijnlijk verwacht had. Er zal een trilogie over Hannibal en zijn olifanten uitkomen.

Voor hen die niet bekend zijn met Hannibal: hij was een van de bekendste generaals die vocht tegen de Romeinen. Hij deed dit tijdens de Tweede Punische oorlog, die tussen 218 en 201 voor Christus onder anderen tussen de Romeinen en Carthagen woedde. Hannibal trok met zijn leger, dat deels bestond uit olifanten, vanuit Iberia naar Italië. Na zestien jaar omzwervingen in Zuid-Italië, waar hij veel veldslagen won, werd hij teruggeroepen naar Carthago, waar hij door de Romeinen verslagen werd.

Hier het volledige bericht van Diesel: When a dream is born in your childhood... When you spend a decade daring to pursue it...The day, a head of a studio says... "I want to make all three films of your Hannibal trilogy!" Haha... It takes a minute to sink in... Shhhhh... it's still sinking in.



NieuwsFilm

meest populair