Algemeen

Geen geruzie meer om 'The Godfather'

De juridische strijd tussen Paramount en de erfgenamen van auteur Mario Puzo is eindelijk afgelopen.

door Jan-Peter Rook op 25.12.2012 om 13:10 in Algemeen
De juridische strijd tussen Paramount en de erfgenamen van The Godfather auteur Mario Puzo is eindelijk afgelopen. De twee partijen zijn tot een overeenkomst gekomen, maar het is nog niet bekend wat deze precies inhoudt.

Paramount vergaarde de rechten op Puzo's boeken in 1969 en maakte er vervolgens drie films over, in 1972, 1974 en 1990. De erfgenamen van de in 1999 overleden schrijver waren op een gegeven moment van plan om een nieuw boek uit te geven, te weten The Family Corleone. Het volk bij Paramount kreeg hier lucht van en stapte naar de rechter, wat leidde tot een bijna een jaar aan rechtszaken.

Paramount zou naast de filmrechten namelijk ook de franchiserechten bezitten van The Godfather en op deze manier dus ook zeggenschap hebben over dit nieuwe boek. Puzo's erfgenamen aarzelden niet en klopten eveneens aan bij de rechter om onder het contract met Paramount uit te komen.

In mei werd er een tijdelijke oplossing bedacht: The Family Corleone mocht wel worden uitgegeven, maar de opbrengst werd bewaard tot de twee partijen er samen uit zouden komen. Dit is nu dus gebeurd, het is alleen onduidelijk wat er precies besloten is.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Galido

Avatar

Geld, geld, geld...

Angelater

Avatar

The Godfather Part IV (2015)...

Denman

Avatar

Misdchien heeft een partij de ander een "offer they couldn't refuse" gedaan...
Of iets met een paardenhoofd

NieuwsFilm