Halle Berry zoekt kerk om in te trouwen

De actrice werd samen met haar verloofde in Parijs gespot!

Actrice Halle Berry is samen met haar Franse verloofde Olivier Martinez gespot in de stad van de liefde, Parijs. Daar bezocht ze samen met hem verschillende Franse kerken, waarschijnlijk om te kijken waar ze het beste konden trouwen.

De keus lijkt daarbij al beperkt te zijn tot twee historische kerken in de pittoreske stad. De eerste daarvan is de Saint-Sulpice, een zeventiende eeuwse kerk in de gelijknamige wijk van Parijs. De kerk is vooral bekend bij het grote publiek omdat ze genoemd werd in de DaVinci Code en om haar grote orgel.

De tweede keus was de Saint-Germain-des-Prés, de oudste kerk in Parijs. Deze werd in de elfde of twaalfde eeuw gebouwd, en sindsdien viermaal verwoest. Iedere keer werd deze wederopgebouwd volgens de oorspronkelijke tekeningen. In het rechtergedeelte van de kerk rust de Franse filosoof en kengeleerde René Descartes en in het linker gedeelde de Poolse koning Jan Casimir.

Overigens woedt er nog altijd een strijd tussen de actrice en haar ex-vriend Gabriel Aubry over de voogdij over hun dochter, Nahla. De actrice wil haar meenemen naar Frankrijk, waar ze samenwoont met Martinez.



NieuwsFilm

meest populair