Algemeen

'Thunderbirds' bedenker Gerry Anderson overleden

De poppenspecialist is 83 jaar geworden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jan-Peter Rook op 27.12.2012 om 09:48 in Algemeen
Gerry Anderson, de man achter de cultserie Thunderbirds, is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij begon te werken aan tv-series als The Adventures Of Twizzle en Torchy The Battery Boy, maar kwam er op den duur achter dat hij toch het liefst met poppen werkte. Samen met zijn vrouw probeerde hij zijn droom te verwezenlijken.

Het begon in de jaren zestig met Supercar, wat het eerste officiële gebruik betekende van de poppenspeltechniek Supermarionation. Hierop volgden producties als Fireball XL5, Stingray, Captain Scarlet And The Mysterons en natuurlijk Thunderbirds, een serie die in 2004 nog een verfilming kreeg. Anderson kreeg op een gegeven moment de gelegenheid te werken aan een Bond film, maar hier kwam uiteindelijk niets van terecht.

In 2010 werd dementie vastgesteld, maar Anderson liet zich niet klein krijgen. Zo werd hij onder meer de ambassadeur van The Alzheimer’s Society om mensen op de hoogte te brengen van de aandoening.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jonathancrane

Avatar

Sterren sterven in 3.

R.I.P Anderson !

Jan231

Avatar

Thunderbirds was geweldig! Echt iets van mijn jeugd (in de 90's). Het had toen zo'n opleving dat er ook allerlei actionfigures kwamen.

Angelater

Avatar

Wel apart dat een serie van maar 32 afleveringen uit de jaren 60' zo'n status kan behalen. Vroeger kreeg ik het ook voorgeschoteld als moederlief even van mij af wou zijn. Kan me niks echt herinneren, behalve dat het er mooi gemaakt uit zag ;)

Ed Crane

Avatar

Inderdaad, zonde! Wat een held! Naast The Thunderbirds heb ik vroeger ook met veel plezier op de BBC z'n series Captain Scarlet, Stingray en Joe 90 gekeken. En Terrahawks was vooral lekker eigenzinnig raar. Echte meesterwerken. En altijd lekker veel explosies, Michael Bay kan er nog een puntje aan zuigen ;)

Bilbo

Avatar

R.I.P. :'(

JamesBond

Avatar

Dit nieuws komt wel als een schok, vind 'Thunderbirds' en 'Captain Scarlett' beide geweldige series (vooral 'Thunderbirds')...

RIP :'(

Luthron

Avatar

Thunderbirds keek ik vroeger in het weekend altijd. Ik vond het prachtig.
R.I.P.

nieuwslaatste nieuws

meest populair