Paul Thomas Anderson wil 'Inherent Vice' al in 2013 maken

Normaal trekt de regisseur van 'There Will Be Blood' en 'The Master' wel wat jaartjes uit voor een nieuwe film.

Hoewel hij in de jaren negentig in vier jaar tijd wel drie films maakte (Hard Eight, Boogie Nights en Magnolia), deed regisseur Paul Thomas Anderson het in het nieuwe millennium een stuk rustiger aan. Hij nam drie jaar de tijd voor Punch-Drunk Love (2002), vijf jaar voor There Will Be Blood (2007) en nog eens vijf voor The Master. Voor zijn volgende project, een verfilming van Thomas Pynchons boek Inherent Vice, heeft Anderson echter veel minder tijd nodig.

Anderson tekende in 2010 al voor de film, maar besloot op den duur eerst The Master te gaan maken. Dit zit er nu op en de regisseur wil graag in 2013 al beginnen aan de productie van Inherent Vice, wat sneller is dan verwacht.

Het verhaal volgt een wietverslaafde privédetective in het Los Angeles van de jaren zestig. Op een dag staat zijn ex voor de deur en ze vertelt hem over een kidnapscenario waarbij haar nieuwe, rijke geliefde betrokken is. De hoofdpersoon stort zich in de zaak en ontdekt een bizar web van motieven en passies bij tal van betrokkenen waaronder surfers, oplichters, muzikanten, drugsgebruikers, een moordlustige schuldeiser, een undercover saxofonist, een ex-gevangene met een hakenkruis tatoeage en tot slot een mysterieuze entiteit die bekend staat als de Golden Fang.

Enige tijd geleden werd Robert Downey Jr. nog in verband gebracht met de film, maar het is onbekend of hier nog sprake van is.



NieuwsFilm

meest populair