Bekijk de enge eerste minuten van 'Maniac'

Waarin Elijah Wood een voorliefde heeft voor gescalpeerde vrouwen.

De remake van de in de jaren tachtig verschenen cultklassieker Maniac heeft dit jaar al enige opschudding weten te creëren. Met Franck Khalfoun als regisseur en Alexandre Aja als scenarist bevat te film flink wat bloederige en sadistische momenten. Daarnaast speelt Elijah Wood de hoofdrol, die totaal anders is dan de rollen waar we hem vooral van kennen. Van de film zijn nu de eerste zes minuten vrijgegeven, waarin een stalkscène vanuit het perspectief van Woods personage te zien is.


De synopsis van de film luidt als volgt. Net als de straten eindelijk weer veilig lijken, keert een seriemoordenaar met een voorliefde voor het scalperen van zijn slachtoffers terug. Frank (Elijah Wood) is de teruggetrokken eigenaar van een poppenwinkel, maar zijn leven verandert als de jonge kunstenares Anna (Nora Arnezeder) in zijn leven verschijnt. Zij vraagt zijn hulp bij het maken van haar nieuwe tentoonstelling. Als hun vriendschap zich verder ontwikkelt en Frank's obsessie escaleert, wordt het duidelijk dat zij een lang onderdrukte neiging tot het stalken en vermoorden van vrouwen los heeft gemaakt.

Er is nog geen Nederlandse releasedatum voor Maniac geprikt. Hieronder een trailer van de film, waarin nogmaals duidelijk wordt hoe gruwelijk de film zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair