Quentin Tarantino krijgt lifetime achievement award

Op het filmfestival van Rome.

4 januari zal een mooie dag zijn voor regisseur Quentin Tarantino. Hij krijgt op dit dag een speciale lifetime achievement award, op het Internationale Filmfestival van Rome. De prijs zal hem uitgereikt worden door Ennio Morricone, de componist waarvan Tarantino veelvuldig muziek gebruikt in zijn films.

Marco Mueller, hoofd van het festival, sprak enkele lovende woorden voor Tarantino. Zijn visie heeft de filmwereld beïnvloed en maakt zowel deel uit van de Europese als de Amerikaanse filmgeschiedenis. “Quentin Tarantino’s vision has radically influenced our collective imagery over the past 20 years. Tarantino is a profoundly American yet very European filmmaker, because the relationship he has established with cinema and its history is as analytical as it is passionate.”

Op het festival zal de nieuwste film van Tarantino, Django Unchained, waarin Christoph Waltz en Jamie Foxx de hoofdrollen spelen, ook te zien zijn. Daarin is natuurlijk ook weer muziek te horen van Morricone. Hij won overigens al vijf Oscars voor zijn filmmuziek, en componeerde muziek voor meer dan vijfhonderd films. Daaronder bevinden zich veel spaghetti westerns, waar Tarantino fan van zegt te zijn.

In Django Unchained wordt de slaaf Django (Foxx) bevrijdt door de Duitse premiejager Dr. King Schultz (Waltz). Hij is op jacht naar de Brittle brothers, en alleen Django kan hem helpen bij het vinden van de broers. De onorthodoxe Schultz belooft Django zijn vrijheid in ruil voor zijn hulp. Hun succes leidt ertoe dat de twee mannen nog niet een eigen weg inslaan. Django heeft een bepaald doel waar Schultz hem bij kan helpen: het bevrijden van zijn vrouw, Broomhilda (Kerry Washington), die als slavin werkt op de plantage van Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

De film draait vanaf 17 januari in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair