Jay-Z maakt filmmuziek van 'The Great Gatsby'

Wederom moderne muziek in een 'oude' film van regisseur Baz Luhrmann.

Toen de eerste trailer van Baz Luhrmanns The Great Gatsby uitkwam, reageerden sommige recensenten kritisch op de muziek van de trailer. Te horen waren Jay-Z en Kanye West, terwijl de film zich in 1922 afspeelt. Regisseur Luhrmann heeft duidelijk niet geluisterd, aangezien hij Jay-Z nu ingehuurd heeft om de muziek van de film te componeren.

Luhrmann staat bekend om het gebruik van moderne muziek in periode films. Zo gebruikte hij in Romeo + Juliet muziek van Radiohead, en in Moulin Rouge! muziek van Madonna. Maandenlang was er het gerucht dat Prince en Lady Gaga de muziek van de film zouden maken. Maar gisteren meldde singer/songwriter/producent Jeymes Samuel dat hij samen met Jay-Z de muziek van The Great Gatsby mag maken.

De film speelt zich af in de roaring twenties in de Verenigde Staten, toen alles economisch meezat. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nick Carraway (Tobey Maguire), die de wereld van de miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) ineen ziet storten omdat hij geobsedeerd is zijn grote liefde Daisy Buchanan (Carey Mulligan) voor zich te winnen.

The Great Gatsby is vanaf 16 mei 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair