Scenarist ingehuurd voor 'Assassin's Creed' film

Michael Lesslie zal het spel naar een scenario vertalen.

New Regency en Ubisoft hebben de Britse scenarist Michael Lesslie ingehuurd om een scenario te schrijven dat gebaseerd moet worden op de spellenreeks Assassin's Creed. Er wordt al enige tijd aan het project gewerkt, aangezien er al een hoofdrolspeler gevonden is in Michael Fassbender.

Lesslie schreef eerder de korte film Skirt, die geregisseerd werd door Amanda Boyle en het Engelse theaterstuk Prince of Denmark. Daarnaast werkte hij aan nog een aantal andere korte films.

Ubisoft Motion Pictures, de film en televisiedivisie van de Franse spellenmaker, die twee jaar geleden werd opgericht, ontwikkelt de film samen met studio New Regency. De twee bedrijven kondigden afgelopen oktober aan het spel naar het witte doek te willen brengen.

De producenten zijn Fassbender en Conor McCaughan. Het plot is natuurlijk ook al bekend. Dit zal gaan over een barman die gevangen genomen wordt door een geheime corporatie. Die stuurt hem terug in de tijd, om de herinneringen van zijn voorouders te herleven. Elk van hen waren huurmoordenaars, die wisten waar bepaalde oeroude artefacten verborgen lagen.

Op dit moment zoeken New Regency en Ubisoft nog naar een regisseur en extra producenten voor de films. De hoop is dat de film voor het einde van het jaar al in de bioscopen kan draaien, maar een releasedatum is nog niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair