Blu-Ray Review: The Expendables 2 (Limited Collector's Edition)

Net even meer actiehelden dan in EX1 en daarom ook net even beter.


Regie: Simon West | Cast: Sylvester Stallone (Barney Ross), Jason Statham (Lee Christmas), Jet Li (Yin Yang), Dolph Lundgren (Gunner Jensen), Terry Crews (Hale Caesar), Randy Couture (Toll Road), Bruce Willis (Church), Arnold Schwarzenegger (Trench), Liam Hemsworth (Billy the Kid), Chuck Norris (Booker), Jean-Claude Van Damme (Vilain), Scott Adkins (Hector), Yu Nan (Maggie), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 16 augustus 2012 | Retail release: 13 december 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels 7.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray, 1 x Dvd | Distributeur: Dutch Filmworks | EAN: 8715664100318 | FilmTotaal Recensie

Na het toch iets tegenvallende maar financieel succesvolle The Expendables uit 2010 verscheen afgelopen jaar het verrassende vervolg The Expendables 2. Voor de sequel duiken dit keer nog meer actiehelden op, waarbij de uitgebreidere rollen van Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger en nieuwkomer Jean-Claude Van Damme uiteraard het meest in het oog springen. In de actiefilm van regisseur Simon West is er ten opzichte van de voorganger een stuk meer ruimte voor veelal gevatte humor. Uiteraard gaat dit wederom gepaard met een flinke overkill aan ruige actiescènes vol spierballen en wapengekletter. Het geweld landde ook prima bij de critici en het publiek, waardoor een derde deel alweer in de planning staat. Naast de standaard Blu-Ray en Dvd uitgaven bracht distributeur Dutch Filmworks ook een rijkelijk gevulde Limited Collector's Edition uit.

SYNOPSIS
In The Expendables 2 stuurt de louche CIA agent Church de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van The Expendables 2 of check de verschillende HD versies:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Expendables 2 een redelijke 66%. De IMDb noteert een 7,0 bij ruim 101 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm met een 7,6 (Stem zelf!). FT recensent Yara Plasman gaf vier sterren naar aanleiding van haar recensie.
Een reactie van FT bezoeker Glennekeeeee: ... Deel 2 maakt ... veel goed. Ten eerste is er meer tijd besteed aan een 'degelijk' verhaal en dat zorgt ervoor dat je in het middenstuk waarin de actie iets minder te zien is toch geboeid blijft kijken. Ook de komische anekdotes waren heerlijk en vooral Van Damme was weer back on the big screen!! ... Het einde is fantastisch met gevechten tussen grootheden waar je vroeger alleen maar kon van dromen en de quoters van Willis en Schwarzenegger waren heerlijk!! ...
Het productiebudget van The Expendables 2 bedroeg circa $100 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Simon Wests achtste bioscoopfilm circa $28,6 miljoen en eindigde op $85,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller op een redelijke $300,4 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot bijna $3,0 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de Limited Collector's Edition inclusief de dubbel disc Blu-Ray +Dvd Special Blu-ray Combopack van The Expendables 2. Het recensie-exemplaar is gelijk aan het winkelexemplaar. Het is een grote doos met daarin - naast de Blu-Ray + Dvd uitgave - een metalen "The Expendables 2 zakflacon" met logo in reliëfdruk, 10 Character Cards en een (gevouwen) 70 x 100 filmposter. De vormgeving van de box heeft veel weg van de banner, waarop alle actiehelden prijken. De vormgeving van de cover van de Blu-ray Combopack uitgave is een kopie van een van de vele filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).





EXTRA'S
Disc 1: Audio Commentary With Simon West | Gods Of War | Big Guns, Bigger Heroes | Guns For Hire: The Real Expendables | Deleted Scenes | Bloopers | On The Assault: The Real-Life Weaponry Of The Expendables
Deze Blu-Ray uitgave van The Expendables 2 bevat 1,5 uur aan extra's, exclusief het audiocommentaar van regisseur Simon West. Net als de hoofdfilm bevatten de meeste extra flink wat spierballen en een arsenaal aan vuurwapens. Er wordt ingezoomd op de helden uit de film (Gods Of War), de actiehelden uit de jaren 80 (Big Guns, Bigger Heroes), echte helden uit het echte leven (Guns For Hire: The Real Expendables) en de wapens uit EX2 (On The Assault: The Real-Life Weaponry Of The Expendables). Daarnaast is er ruimte voor enkele deleted scenes en wat (niet enorm grappige) bloopers. Al met al een prima reeks extra's, die in alles goed aansluiten op de hoofdfilm.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De Blu-Ray van The Expendables 2 ziet er redelijk uit. De beelden ogen helaas nogal donker waardoor in schaduwen en in donkere scenes de details grotendeels wegvallen. De kleuren zijn daarentegen prima en ook oogt het beeld voldoende scherp. Opvallend is dat DFW ditmaal gekozen heeft voor de 7.1 DTS-HD track. Uiteraard moet je hier wel de middelen voor hebben. Met een 5.1 set klinkt het overigens meer dan prima en vliegen de kogels je meerdere malen om de oren. Maar dit kan ook niet anders...

CONCLUSIE
Als je op zoek bent naar een actiefilm waarbij je je verstand op nul kan zetten, dan zit je helemaal goed met The Expendables 2. Zeker ook omdat de gouwe ouwe actiehelden Stallone, Willis, Schwarzenegger en Van Damme voor genoeg vermakelijke momenten zorgen. Het derde deel lijkt ergens in 2014 in de bioscoop te verschijnen met mogelijk John Woo aan het roer en (mogelijk) met namen als Jackie Chan, Nicolas Cage, Harrison Ford, Wesley Snipes, Clint Eastwood en Mickey Rourke.
De Limited Collector's Edition Blu-Ray + Dvd uitgave van The Expendables 2 is fraaie uitgave. De bijgevoegde "spulletjes" in de box zijn voor de fan. De metalen "The Expendables 2 zakflacon" is voor de echte alcoholist... De extra's op de Blu-Ray vullen de hoofdfilm prima aan en het geeft gelukkig ook een terugblik op de jaren 80, waarin veel van de hoofdrolspelers elk jaar goed waren voor minimaal een of twee vergelijkbare actiefilms. Het beeld is helaas wat donker. Het geluid is daarentegen van prima kwaliteit.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 2 disc Special Blu-ray Combopack Edition van The Expendables 2 zijn er een 2 disc Blu-Ray + Dvd uitgave en een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch Filmworks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair