The Expendables 2 (2012)

Back for War.

Bloed, zweet en een poging tot tranen.
play

6,3 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

Regie
Simon West
Cast
Jason Statham, Bruce Willis, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Liam Hemsworth, Dolph Lundgren, Scott Adkins, Chuck Norris, Terry Crews, Randy Couture, Charisma Carpenter, Amanda Ooms, Yu Nan.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 312.573.423
Release
17.08.2012
Release NL
16.08.2012
Release DVD
04.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon West | Cast: Sylvester Stallone (Barney Ross), Jason Statham (Lee Christmas), Jet Li (Yin Yang), Dolph Lundgren (Gunner Jensen), Terry Crews (Hale Caesar), Randy Couture (Toll Road), Bruce Willis (Church), Arnold Schwarzenegger (Trench), Liam Hemsworth (Billy the Kid), Chuck Norris (Booker), Jean-Claude Van Damme (Vilain), Scott Adkins (Hector), Yu Nan (Maggie), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

Waar Sylvester Stallone het eerste deel van de reeks nog zelf regisseerde, laat hij de regie van The Expendables 2 over aan Simon West. Dit lijkt een prima keuze te zijn, want het tweede deel steekt met kop en schouders boven zijn voorganger uit. Nog steeds lekker over de top wat actie betreft, maar ditmaal beter uitgebalanceerd. Combineer dat met een topcast en de nodige dosis humor en je bent vrijwel zeker van wederom een kassucces.

The Expendables stond niet bepaald bekend om zijn diepgaande verhaallijn en ook het vervolg is wat dat betreft weer lekker oppervlakkig. In deel twee geeft Church het Expendables-team een nieuwe opdracht, die in eerste instantie appeltje-eitje lijkt te zijn. Maar wanneer het niet loopt zoals gepland, is het team uit op wraak. De geforceerde poging om enige emotie en drama aan het verhaal mee te geven, hadden de makers beter achterwege kunnen laten. Dergelijke momenten komen niet uit de verf en zullen het publiek absoluut geen brok in de keel of een rollende traan over de wang bezorgen. Maar het is ook niet hoogstwaarschijnlijk dat dat echt verwacht werd.

videotrailers & clips

alle artikelen (56)

The Expendables 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Deze film brengt exact wat je van de cast mag verwachten. prima actie-film met de nodige humor die v......"

Roger

"...Nu nog Steven Seagal erbij en misschien nog Rutger Hauer in lange leren jas is de film meer dan comp......"

briez1

"...Actiefilm? Zie dit meer als een komedie met guns. Toen Chuck Norris ook nog zijn opwachting bleek te......"

The Expendables 2

acties