Film over de val van Lance Armstrong op komst

Is een nieuwe hype geboren? Films over gevallen sporthelden.

Hollywood heeft haar oog laten vallen op een nieuw filmgenre: dat van films over gevallen sporthelden. Zo wordt er door Brian De Palma en Al Pacino al gewerkt aan een film over Joe Paterno, en nu komt er ook zo'n film over Lance Armstrong. Deze zal gemaakt worden door J.J. Abrams’ Bad Robot samen met Paramount Pictures.

Bad Robot en Paramount Pictures hebben samen de rechten gekocht op een boekvoorstel van de Amerikaanse sportverslaggeefster Juliet Macur. Het boek, dat ze voor uitgeverij HarperCollins zal schrijven, heeft de voorlopige titel Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong. Het moet over de belangrijkste momenten in Armstrongs carrière gaan.

Zo moeten dus niet alleen de zeven Tour de France overwinningen en de Olympische medaille die hij behaalde in de film voorkomen, maar ook zijn strijd tegen kanker. De uiteindelijke val van Armstrong moet vanzelfsprekend ook in de film voorkomen. De Tour-overwinningen en medaille die hij won moest hij allemaal weer inleveren. Zijn bekentenis, die hij gisteren en eergisteren bij Oprah Winfrey deed, moet tot slot ook getoond worden.

Eerder had Sony Pictures nog een film gepland over Armstrong. Het project, waar hij zelf aan meewerkte, werd stopgezet toen bleek dat hij doping had gebruikt om de Tour te winnen. De vraag is natuurlijk of Sony nu alsnog een film over Armstrong zal gaan maken, of dat dit niet het geval is.

Er is nog geen releasedatum geprikt voor de film.



NieuwsFilm

meest populair