Poll

POLL: Welke film wint de Oscar voor Beste Film?

Wordt het Lincoln, Life of Pi of toch een van de andere zeven films: stem zelf!

door Bram de Groot op 20.01.2013 om 10:18 in Poll
Eerder deze maand werden de Oscarnominaties bekendgemaakt. In de belangrijkste categorie, de Beste Film, werden dit jaar negen titels genomineerd. Uiteraard staan daar ook Steven Spielbergs biopic Lincoln en Ang Lee's avonturendrama Life of Pi tussen. Deze films werden genomineerd voor respectievelijk 12 en 11 Oscars. Omdat we allemaal uiteraard erg nieuwsgierig zijn welke van de genomineerde titels er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaat, nemen we via de POLL hieronder een voorproefje op de uitkomst: Welke film wint de Oscar voor Beste Film?

De uitreiking vindt plaats op zondag 24 februari. Op FilmTotaal gaan we de 85th Academy Awards uiteraard weer live volgen.

Succes met de overwegingen en wederom bedankt voor je stem!
survey software


30 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Gestemd voor Argo.

Jonathancrane

Avatar

Ik hoop Silver Linings Playbook, maar de strijd zal Argo of Lincoln worden. Dat is ook het leuke van zo poule doen dit jaar, de kansen voor iemand om te winnen zijn niet te voorspellen dit jaar.

FilmMaster

Avatar

Ik weet haast zeker dat Lincoln 'm wint.maar ik hoop Django Unchained,dus daar heb ik op gestemd.

johanmeesters

Avatar

Heb donderdag Lincoln gezien, prachtige film. Wat mij betreft mag Tommy Lee Jones de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol winnen en Daniel-Day Lewis voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Hopelijk gaat Best Picture dus naar Lincoln...

Moviemagic

Avatar

Ik denk dat Les Misérables toch ook een grote kans gaat maken. Maakt mij niet zoveel uit wie wint, want o.a. Argo verdient het inderdaad ook.

Angelater

Avatar

Welke film er zal winnen weet ik niet, maar wat ik wel weet is welke ik graag zou zien winnen; Life Of Pi. En anders Argo. Smiley face

spacey

Avatar

Silver Linings Playbook hoop ik en anders Django Unchained. Verder mag van mij elke film winnen, behalve Lincoln >Smiley face

johanmeesters

Avatar

spacey "Silver Linings Playbook hoop ik en anders Django Unchained. Verder mag van mij elke film winnen, behalve Lincoln >Smiley face"


:( Heb je hem al gezien dan?

Jonathancrane

Avatar

johanmeesters ":( Heb je hem al gezien dan?"


Iedereen heeft hem al gezien, de films staan gewoon op youtube !

spacey

Avatar

johanmeesters ":( Heb je hem al gezien dan?"


Ja al gezien, maar uiteraard niet via Youtube zoals iemand hierboven aanstipt.

Jonathancrane

Avatar

spacey "Ja al gezien, maar uiteraard niet via Youtube zoals iemand hierboven aanstipt."


Wie zei dat dan ?

johanmeesters

Avatar

Jonathancrane "Iedereen heeft hem al gezien, de films staan gewoon op youtube !"


Als je een film op die manier kijkt en beoordeeld zou wel heel vreemd zijn. Ik heb hem gewoon in de bioscoop gezien...

johanmeesters

Avatar

Jonathancrane "Wie zei dat dan ?"


Lekker snugger O+

Jonathancrane

Avatar

johanmeesters "Als je een film op die manier kijkt en beoordeeld zou wel heel vreemd zijn. Ik heb hem gewoon in de bioscoop gezien..."


Ja hier in Nederland komt tie pas in Februari uit, maar alle screeners voor de Oscar films staan kriskras online, je kan ze gewoon normaal kijken. Scheelt zo 110 euro !

jaime91

Avatar

Ik weet 90% zeker dat Lincoln de grote winnaar zal worden dit jaar. En dat zal (waarschijnlijk) niet onterecht zijn. Lincoln is absoluut niets voor mij, maar het is precies zo'n film die het goed doet bij de Oscars. Ik zou bijna zeggen dat hij er voor gemaakt is, dus mijn stem gaat naar Lincoln.

IDBnl

Avatar

Aangezien Lincoln uiteindelijk bij de Golden Globes vrij weinig gedaan heeft, acht ik de kans aanwezig dat hij de Oscar voor beste film ook niet gaat winnen. Ik denk dat Argo en Les Miserables nog weleens grote winnaars kunnen worden dit jaar.

benjamin

Avatar

Toch op Lincoln gegokt.

Bilbo

Avatar

Ik heb op Les Mis gegokt.

Steve-O

Avatar

Zal Lincoln wel worden :P

JamesBond

Avatar

Ik heb op 'Les Misérables' gestemd.. Hoopt dat 'Life of Pi' hem niet wint, lijkt me een ongelooflijke but-film.

benjamin

Avatar

JamesBond "Ik heb op 'Les Misérables' gestemd.. Hoopt dat 'Life of Pi' hem niet wint, lijkt me een ongelooflijke but-film."


Maar dat is het niet.

Secret1994goesFilm

Avatar

Waarschijnlijk Lincoln...
SKyfall stond er ni bij :(

geertvdheide

Avatar

Argo lijkt mij de grootste kanshebber, op basis van de Golden Globes en de RottenTomatoes score. Maar zoals altijd is het afwachten en zoals hierboven aangegeven is Lincoln een typische Oscarfilm die (naar verluid) ook erg goed gemaakt is. Zelf nog bijna geen één genomineerde gezien.

Hancock

Avatar

Ik hoop op django! Meesterwerk !!

JamesBond

Avatar

benjamin "Maar dat is het niet."


Dat zal wel, maar het concept spreekt me ansoluut niet aan.. Heb er helemaal niks mee. Huur hem wel een keertje..

B@chelor

Avatar

Heb maar 2 van de 9 gezien, maar ik denk dat Lincoln gaat winnen (op basis van andere berichtgevingen). Heb alleen Django en Argo gezien.

McMurphy

Avatar

Lincoln, wat een politieke neuzelfilm :N. Leuk dat het een zeer belangrijk stukje Amerikaanse geschiedenis bevat maar om er dan zoiets van te maken..... Op de sfeer en decors heb ik niets aan te merken maar voor de rest is dit een film die ik niet snel nog eens op zou zitten. Ik hoop dan ook van harte dat de mensen bij de Oscars niet buigen voor deze propaganda!

AlexDeLarge

Avatar

Gebaseerd op het stemgedrag bij deze poll durf ik te wedden dat sommige lezers nog zouden kiezen voor 'The Dark Knight Rises' als deze hier als optie zou worden gegeven. Het gaat niet om wat je de beste film vond, mensen. Dat is nú niet relevant voor de Oscarvoorspelling en dat is het ook nooit geweest.

Het is vooral belangrijk dat een film de Producer's Guild Award wint. Dat is vrijwel een garantie voor een Oscar. Golden Globes zijn veel minder belangrijk. Deze komen even vaak níet overeen met de Oscarwinnaars, als wel. Het heeft dus geen nut om in dit geval 'Argo' als grootste kanshebber te beschouwen. Ik durf verder ook met ongeveer 90% zekerheid te zeggen dat deze film geen kans maakt, omdat Ben Affleck niet genomineerd is voor beste regisseur. Bijna elke 'Best Director' overwinning resulteert in een 'Best Picture' overwinning. In de gevallen waarin dat niet gebeurde, was de regisseur volgens mij altijd op z'n minst genomineerd. Datzelfde geldt dus voor 'Zero Dark Thirty'.

Ik heb de 'Road to the Oscars' dit jaar niet met dezelfde fanaticiteit gevolgd als eerdere jaren, maar ik kan wel concluderen dat de uitslag voor deze Oscaruitreiking uitzonderlijk moeilijk te voorspellen is. Toch maar even mijn overwegingen in volgorde van plausibel naar minder plausibel. Geen van deze films heb ik overigens al gezien.

- 'Lincoln' zou een klassieke Oscarwinnaar zijn. Spielberg achter het roer van een typisch Amerikaans verhaal over een nationale held, schreeuwt nog harder om een Oscar dan Leo vorig jaar in die maffe J. Edar film. Verder bestaan de cast en crew uit louter Oscarlievelingen. Anderszijds zou 'Lincoln' ook de ultra voorspelbare keuze zijn, dus is het lastig te zeggen of de Academy in die val zou trappen. Het zou veel mensen in ieder geval tot frustratie leiden.

- 'Life Of Pi' is waarschijnlijk iets te spiritueel en CGI-rijk voor een Oscar. De vrijwel volledig onbekende cast helpt ook niet echt, maar dit weerhield 'Slumdog Millionaire' ook niet van een overwinning. Wat 'Life Of Pi' met die film gemeen heeft is dat het natuurlijk wel allemaal lekker multi-culti en open minded is.

- Over 'Silver Linings Playbook' heb ik nog geen echte mening, aangezien ik na het oerconventionele 'The Fighter' niets zinnigs meer kan zeggen over David 'O Russell. In zijn vroegere films toonde hij zich een rebel met een absurde stijl, en als 'Silver Linings Playbook' als het ware een (gedeeltelijke of volledige) throwback naar die stijl is, maakt hij geen kans. Aangezien hij genomineerd is betwijfel ik dat echter, en denk ik dat de film gewoon een oerdegelijke romkom met een twist en 'Echte Personages' is.

- 'Beasts Of The Southern Wild' is eigenlijk te indie, maar als de Academy fris en onverwachts uit de hoek zou willen komen, dan zou dit misschien hun keuze worden. Niettemin acht ik de kans erg klein, want 'Life Of Pi' zou ook al enigszins kunnen worden beschouwd als een 'buitenbeentje internazionale'.

- 'Argo' wil ik vooralsnog niet uitsluiten, want het is een film over films, en als er iets is waar ze in Hollywood dol op zijn, dan is het dat wel. Toch blijf ik het onwaarschijnlijk vinden dat een film de Oscar voor beste film zou winnen, zonder uberhaupt een regisseursnominatie te hebben.

- 'Amour' is niet Engelstalig, dus heeft ie bij voorbaat al geen kans op een Oscar.

De andere nominaties staan er eigenlijk een beetje voor de sier bij, denk ik. Niet nodig om daar dieper op in te gaan.

AlexDeLarge

Avatar

Zo, dat is een lange tekst geworden. Ik wou er nog even een vraag aan toevoegen. Waarom maakt filmtotaal niet een soort van poll voor alle belangrijke categorieen? Prijsvraagje d'r bij misschien... zou leuk zijn.

NieuwsFilm