HBO maakt derde miniserie over Tweede Wereldoorlog

Ditmaal over de luchtoorlog die de Amerikanen voerden tegen de Duitsers.

HBO heeft afgelopen vrijdag bevestigd dat het een derde Tweede Wereldoorlog miniserie met Tom Hanks en Steven Spielberg maakt. Waar Band of Brothers zich richtte op D-Day, en The Pacific draaide om de Amerikaans-Japanse gevechten, zal deze derde miniserie zich richten op de luchtoorlog.

Het project zal als bronmateriaal gebruikmaken van het boek Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany, van de historicus Donald L. Miller.

Spielberg, Hanks en Gary Goetzman zullen net als de twee andere keren uitvoerend producenten zijn bij de miniserie. Volgens The Hollywood Reporter wordt er al enige maanden onderhandeld over de miniserie. Dat HBO de miniserie zal gaan maken betekent dat de studio er vertrouwen in heeft.

Band of Brothers bleek al een investering van 125 miljoen dollar, terwijl The Pacific zo’n 200 miljoen dollar kostte om te maken. Daarnaast werden er natuurlijk miljoenen uitgegeven aan de promotiecampagne voor beide miniseries. De miniserie rond de luchtoorlog zal dus weer een flinke investering voor HBO zijn.

Wanneer het project ergens uit zal komen is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair