'Pacific Rim' ster Charlie Hunnam ook in beeld voor Guillermo Del Toro's 'Crimson Peak'

Heeft de regisseur er na Ron Perlman een nieuwe muze bij?

Na vijf samenwerkingen in twintig jaar tijd is het geen geheim dat Ron Perlman één van Guillermo Del Toro‘s favoriete acteurs is. Het lijkt er nu op dat Charlie Hunnam, evenals Perlman te zien in tv-serie Sons of Anarchy, ook hoog op het lijstje staat bij de Hellboy regisseur. Pacific Rim ster Hunnam is momenteel namelijk in onderhandeling voor een rol in Del Toro's volgende film Crimson Peak. Eerder al vernamen we dat Emma Stone in beeld zou zijn voor de vrouwelijke hoofdrol.

Crimson Peak moet volgens Del Toro een klassieke, maar tegelijkertijd ook een moderne variant op spookverhalen worden, en zich afspelen in een spookhuis. De regisseur wil, zo vertelde hij aan Deadline, met de conventies van het genre spelen. Met het budget dat hij van Legendary krijgt, hoopt hij de oude klassiekers van het genre eer aan te doen.

De film is overigens een project dat er al enige tijd ligt. Zo zou deze film in eerste instantie bij Universal gemaakt worden, direct na de release van Pan’s Labyrinth in 2006. Maar toen kreeg Del Toro de kans om Hellboy II te maken, waarna hij vervolgens naar Nieuw-Zeeland verhuisde om The Hobbit te maken.

Hij kreeg op dat moment het aanbod om als producent van Crimson Peak aan te blijven en zelf een regisseur te kiezen, maar die optie beviel hem uiteindelijk niet. Nu lijkt het erop dat Del Toro de film gewoon zelf zal gaan regisseren. Hij schreef het originele script samen met Matthew Robins, terwijl hij momenteel met Lucinda Coxon bezig is met een nieuwe versie.

Er is nog geen releasedatum bekend. Pacific Rim verschijnt op 18 juli in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair